Ormanlarımız Yine Alev Alev: Balıkesir'deki Yangını Söndürme Çalışmaları Sürüyor

Yazın gelmesiyle ormanlarımız yeniden alev alev yanmaya başladı. Bugün de Hatay, Balıkesir ve Antalya'dan orman yangını haberleri geldi. Hatay ve Antalya'daki orman yangını kontrol altına alınırken, Balıkesir'deki yangınlara müdahale sürüyor.

Ormanlarımız Yine Alev Alev: Balıkesir'deki Yangını Söndürme Çalışmaları Sürüyor

Yaz aylarının gelmesiyle ormanlarda her yıl ortaya çıkan felaketler bu yıl da kendisini göstermeye devam ediyor. Antalya, Balıkesir ve Hatay’dan orman yangınları haberleri geldi.

Hatay'daki yangın kontrol altına alınırken, Balıkesir ve Antalya'daki yangınlara müdahale sürüyor.

ANTALYA SERİK’TE YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Serik ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Hacıosmanlar Mahallesi’ndeki ormanda saat 14.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 helikopter, 3 uçak, 34 arazöz, 4 dozer, 3 ekskavatör ve çok sayıda yangın işçisi sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındı. Yangında 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Ormanlarımız Yine Alev Alev: Balıkesir'deki Yangını Söndürme Çalışmaları Sürüyor - Resim : 1

Mahalle sakinleri yangına su bidonları, oraklar ve tırmıklarla müdahale ederek söndürme çalışmalarına yardım etti. Bölgede yaşayan Mustafa Balcı, AA muhabirine, yangın çıktığı sırada iş yerinde olduğunu, haber alır almaz köye geldiğini söyledi. Yangın bölgesinde evinin olduğunu anlatan Balcı, "Eşimi ve yakınlarımı zabıta arabasına bindirdim ve yangını söndürmeye geldik. Elimizde oraklarla biz de yangını söndürmeye yardım etmeye çalışıyoruz." dedi.

Ormanlarımız Yine Alev Alev: Balıkesir'deki Yangını Söndürme Çalışmaları Sürüyor - Resim : 2

BALIKESİR'DE DE ORMAN ALEVLERE TESLİM

Balıkesir’in Erdek ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Erdek ilçesi Mağratepe mevkiinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek bölgedeki zeytin ağaçlarına da sıçradı.

Yerleşim yerlerine oldukça yakın bir konumda çıkan yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek Grup Amirliği’ne bağlı ekipler müdahale ediyor.

Ormanlarımız Yine Alev Alev: Balıkesir'deki Yangını Söndürme Çalışmaları Sürüyor - Resim : 3

BİR YANGIN DA HATAY’DA

Hatay'ın Antakya ilçesinde orman yangını çıktı. Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Tahtaköprü Mahallesi’nde öğleden sonra çıkan yangın, ekiplerin 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ormanlarımız Yine Alev Alev: Balıkesir'deki Yangını Söndürme Çalışmaları Sürüyor - Resim : 4

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına, 4 ilk müdahale aracı, 11 arazöz, 2 su tankı ve 2 helikopter ile müdahale etti. Yangın alanını soğutma çalışmaları sürüyor.

Etiketler
Orman yangınları Hatay Serik Antalya