Reşit Kibar'ın Öldüğü Saldırıdan Sağ Kurtulmuştu: Doğasını Savunan Dursun Ali Koyuncu Tutuklandı

Artvin'in Hopa ilçesindeki Cankurtaran mevkisinde doğalarını savunduğu için üstlerine ateş açılan vatandaşlardan Reşit Kibar hayatını kaybetmişti. Kibar'ın öldüğü saldırıda kurşunların hedefi olan ama saldırıdan sağ kurtulan Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu ev baskınıyla gözaltına alındı. Koyuncu, sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Reşit Kibar'ın Öldüğü Saldırıdan Sağ Kurtulmuştu: Doğasını Savunan Dursun Ali Koyuncu Tutuklandı

Doğasını savunduğu için çeteler tarafından üstlerine ateş açılan, Reşit Kibar’ın hayatını kaybettiği saldırıdan sağ kurtulan Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu bu sabah ev baskınıyla gözaltına alınmıştı. Koyuncu'nun çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Artvin'in Hopa ilçesindeki Cankurtaran mevkisinde mesire yeri yapımı için ağaç kesimini engellemek isteyen vatandaşlar silahlı saldırıya uğramıştı. Dün yaşanan saldırıda köylülerden Reşit Kibar hayatını kaybetmiş, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu ise yaralanmıştı.

"Söz konusu saldırıda hedef alınan fakat sağ kurtulan Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu’nun evi bu sabah jandarma ve polislerce basıldı. Gözaltına alınan Koyuncu, sonrasında ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Koyuncu için paylaşım yapan Halkevleri, şu bilgileri aktardı: Dursun Ali Koyuncu arkadaşımız mahkeme tarafından hiç bir gerekçe gösterilmeden tutuklandı. Dursun Ali’nin öfkesiyle bu kenti yağmacı çetelere ve işbirlikçi mahkemelere bırakmayacağız!"

KİBAR'IN ÖLÜMÜNDEN O İSİMLERİ SORUMLU TUTMUŞTU

Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önünde Çifteköprülü köylüleriyle birlikte dün düzenlenen eylemde konuşan Koyuncu, müdürlüğe ağaç kesimlerine karşı dilekçeler teslim edildikten sonra “Uyarıyoruz, bir kişi daha ağaç kesimi için ormanlarımıza girmeyecek” demişti. Koyuncu, Reşit Kibar’ın öldürülmesinde Faruk Çelik’i, Yunus Merttürk’ü, Artvin Valiliği ve Borçka Kaymakamlığı’nı suçlamıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Artvin