Roblox'tan Dikkat Çeken Türkiye Kararı: 'Yasak Kalkarsa Ofis Açarız'

Türkiye'de erişimin engellendiği ve yoğunlukla çocukların tercih ettiği oyun platformu Roblox'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Şirketin üst düzey yetkilisi yasağın kaldırılması halinde Türkiye'de ofis açacaklarını açıkladı.

Roblox'tan Dikkat Çeken Türkiye Kararı: 'Yasak Kalkarsa Ofis Açarız'

Türkiye’de de özellikle çocukların yoğun olarak kullandığı ancak erişim engeli getirilen Roblox’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ünlü oyun şirketi, erişim engelinin kaldırılması durumunda Türkiye’de ofis açacaklarının mesajını verdi.

Roblox'tan Dikkat Çeken Türkiye Kararı: 'Yasak Kalkarsa Ofis Açarız' - Resim : 1

Roblox Başkan Yardımcısı Nicky Jackson Colaco, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de ofis açmaya yeşil ışık yaktı. Ekonomim yazarı Vahap Muhyar’ın aktardığına göre, Colaco konuya ilişkin açıklamasında "Oyuncuların ve geliştiricilerin güvenliğini ön planda tutarak, platforma erişimi yeniden sağlamak amacıyla yerel yetkililerle ve yasal süreçlerle aktif olarak işbirliği içindeyiz. Roblox’un dünyada çok az sayıda ülkede doğrudan ofisi var. Ofis açma kararımız, Türkiye’ye verdiğimiz önemin bir göstergesi- Roblox, son 5 yılda Türkiye’deki geliştiricilere 287 milyon liradan fazla ödeme yaptı" ifadelerini kullandı.

Roblox'tan Dikkat Çeken Türkiye Kararı: 'Yasak Kalkarsa Ofis Açarız' - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Çocuklar arasında popüler olan Roblox adlı oyun platformuna erişim Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin 7 Ağustos 2024 tarihli kararıyla engellenmişti.

Kararın ardından açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararın "çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" nedenliyle arındığını belirtmiş ve "Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç