Sakarya'da Makarna Fabrikasındaki Patlamada Bir Acı Haber Daha... Can Kaybı 4'e Yükseldi

Sakarya'daki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada can kaybı 4'e yükseldi. Merve Menteş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Sakarya'da Makarna Fabrikasındaki Patlamada Bir Acı Haber Daha... Can Kaybı 4'e Yükseldi

Sakarya’da 15 Eylül’de makarna fabrikasında meydana gelen patlama bir vatandaş daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan Merve Menteş de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde organize sanayi bölgesinde bulunan makarna fabrikasında 15 Eylül'de yaşanan patlamada Mesut Şimay (27) yaşamını yitirirken, 30 kişi yaralanmıştı. Daha sonra, Kocaeli Şehir Hastanesi yanık ünitesinde tedavisi süren Eray Kızıldağ (23), 4 Ekim'de, İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi yanık ünitesinde tedavisi süren Güven Albayrak (24) ise 9 Ekim'de hayatını kaybetmişti.

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi yanık ünitesinde tedavi gören Merve Menteş de yaşama tutunamadı. Menteş’in hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 4’e çıktı.

Ayrıca Merve'nin, 9 Kasım 2024 tarihinde dünya evine gireceği öğrenildi.

Sakarya'da Makarna Fabrikasındaki Patlamada Bir Acı Haber Daha... Can Kaybı 4'e Yükseldi - Resim : 1

SORUŞTURMADA NELER OLDU?

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli, 19 Eylül tarihinde Hendek Adliyesi'ne ifadeye çağrıldı. İfadeleri tamamlanan 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

1 kişi ise alınan ifadesinin ardından salıverildi. 20 Eylül'de sağlık kontrollerinden geçirilen ve Hendek Adalet Sarayı'na götürülen 6 şüpheliden fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA-İHA

Etiketler
Sakarya Hendek Patlama