Santa Maria Saldırısında Yeni Gelişme! MİT İstanbul'da Yakaladı

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'taki saldırının planlayıcılarından olan ve kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatiov MİT'in çalışmaları sonucu İstanbul'da yakalandı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak'ta gerçekleşen silahlı saldırının planlayıcılarından olan ve kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatiov Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’nde, 28 Ocak'ta Pazar ayini sırasında kar maskeli ve silahlı 2 saldırgan dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, Tuncer Cihan adlı bir kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu T.D. isimli 2 tetikçi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Saldırganlarla bağlantısı tespit edilen diğer faillerin yakalanması için de seri operasyonlar gerçekleştirmişti. Zincirleme operasyonlarda 30’u aşkın adrese yapılan baskınlarda toplam 51 şüphelinin yakalandığı duyurulurken, bunlar arasında olayla bağı tespit edilemeyen 23 yabancı uyruklu kişi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

Olayın IŞİD ile bağlantılı olabileceği kaydedilirken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtığı öğrenilmişti.

Öte yandan şüphelilerin olayda kullandığı aracın 1 sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı, olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlenmişti.

Kaynak: AA