Seda Selek ve Serhan Asker için Adli Kontrol Talebi

Bilirkişi soruşturması kapsamında haklarında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Seda Selek ve Serhan Asker için savcılık adli kontrol talep etti. Gazeteci Barış Pehlivan için ise henüz karar verilmedi. Öte yandan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve program koordinatörü Kürşat Oğuz da ifade için adliyeye götürüldü.

Seda Selek ve Serhan Asker için Adli Kontrol Talebi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında açıklamalarda bulunduğu bilirkişiyle Barış Pehlivan'ın yaptığı telefon görüşmesine ait ses kaydının Halk TV'de yayınlanması gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteciler Seda Selek ile Serhan Asker, adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Gazeteci Barış Pehlivan ile ilgili olarak ise savcılık tarafından henüz bir karar verilmedi.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Program Koordinatörü Kürşad Oğuz da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin şu açıklama paylaşıldı:

"Soruşturma kapsamında şüphelilerden Seda Selek ve Serhan Asker’in mevcut delil durumuna göre adli kontrol talebiyle Sulh ceza hakimliğine sevklerine karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliler Barış Pehlivan ve Serhan Asker’in alınan ifade içeriklerine göre Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Program Koordinatörü Kürşat Oğuz’un da atılı suçlara iştirak ettikleri anlaşıldığından adı geçen şüphelilerin ifadelerin alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız hazır edilmeleri için Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir. Şüphelilerin ifadelerinin alınması akabinde diğer şüphelilerin sevk durumları belirlenecektir."

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Halk TV