Şişli Belediyesi Personeline 'Resmi Belgede Sahtecilik' Soruşturması

Şişli Belediyesi'nde görevli iki kişi hakkında "resmi belgede sahtecilik" yaptıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Belediye de iki kişinin iş akdinin sonlandırdığını duyurdu.

Şişli Belediyesi Personeline 'Resmi Belgede Sahtecilik' Soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Şişli Belediyesi'nde görevli 2 kişi hakkında, belediye tarafından hakim ve savcılar için tahsis edilen araca sahte belgelerle görevlendirme yaptıklarının tespit edilmesi üzerine "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak dolandırıcılık" suçlarından soruşturma başlattı.

Şişli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan personel ile ilgili söz konusu olayın 29 Ağustos'ta tespit edildiği belirtilirken, idari tahkikatın ivedilikle başlatıldığı kaydedildi.

'PERSONELİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ'

Açıklamada, "Belediyemizce İş Kanunu'na göre titizlikle ve hassasiyetle yürütülen tahkikatın ardından bahse konu olayda sorumluluğu bulunan personelin iş akdi feshedilmiştir. Ayrıca şahıs hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Etiketler
Şişli