Skandal Uygulama İçin Tarih Verildi: Milyonlar Sağlık Hizmeti Alamayacak!

Genel Sağlık Sigortası borcu olan 9 milyon vatandaş, 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak. Konu hakkında konuşan CHP’nin Gölge Sağlık Bakanı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Sosyal devlet anlayışı yerle bir oldu" yorumunu yaptı. TTB Başkanı Alpay Azap ise “Bu durum, çok sayıda kişinin sağlık güvencesinden yoksun kalmasına yol açmakta, sağlık hizmeti alamayanların sağlık ve yaşam haklarını ihlal etmektedir” dedi.

Skandal Uygulama İçin Tarih Verildi: Milyonlar Sağlık Hizmeti Alamayacak!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan 9 milyon kişinin 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak olması büyük tepki toplamıştı.

Skandal Uygulama İçin Tarih Verildi: Milyonlar Sağlık Hizmeti Alamayacak! - Resim : 1
CHP’nin Gölge Sağlık Bakanı Zeliha Aksaz Şahbaz

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç'a konuşan CHP’nin Gölge Sağlık Bakanı Zeliha Aksaz Şahbaz da konuya ilişkin tepkisini, “Sosyal devlet anlayışının yerle bir olduğu, insana dair hiçbir şeyin önemsenmediği bu uygulama, acımasızlığın doruk noktasıdır” sözleri ile dile getirdi.

Skandal Uygulama İçin Tarih Verildi: Milyonlar Sağlık Hizmeti Alamayacak! - Resim : 2
TTB Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap

'BU DURUM YAŞAM HAKLARINI İHLAL EDİYOR'

Çoğalmaya devam eden yoksul nüfusun bu primi ödemesinin mümkün olmadığını vurgulayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap da “Bu durum, çok sayıda kişinin sağlık güvencesinden yoksun kalmasına yol açmakta, sağlık hizmeti alamayanların sağlık ve yaşam haklarını ihlal etmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Etiketler
Sağlık Ekonomik kriz