Şoke Eden Talimat! Belediye Gönderdi, İlçe Milli Eğitim Kapıdan Çevirdi

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yaşanan temizlik sorunu gündem oldu. Devlet okullarında temizlik çalışmaları yapmaya başlayan Buca Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden engel geldi. Talimata göre, belediyenin temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmeyecek.

Şoke Eden Talimat! Belediye Gönderdi, İlçe Milli Eğitim Kapıdan Çevirdi

Türkiye genelinde okullarda temizlik konusunda yaşanan sıkıntılar üzerine harekete geçerek ilçedeki devlet okullarında temizlik çalışmalarına başlayan Buca Belediyesi’nin çalışmaları engellendi.

TEMİZLİK GÖREVLİLERİ OKULLARA ALINMAYACAK

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gönderilen talimatta, belediyenin temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmeyeceği ifade edildi.

Kararın ardından okullardaki temizlik çalışmalarını durdurmak zorunda kaldıklarını açıklayan Başkan Duman, şu açıklamayı yaptı:

“Okullarımızda yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte temizlik konusunda yaşanan sorunların ardından Buca Belediyesi olarak hızlıca harekete geçmiş, hafta sonundan bu yana ihtiyaç duyan okullara temizlik ekiplerimizi göndermeye başlamıştık. Bugün itibarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimatla belediyemize ait temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmemektedir.

'ÇALIŞMALARIMIZI DURDURMAK ZORUNDAYIZ'

Ancak Belediye Yasası ‘Belediyeler devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir’ demektedir. Bu yasa doğrudan bize bir sorumluluk yüklemese de ‘Yapabilir’ diyerek bu gibi zorlu şartlarda çocuklarımızın yanında olmamız için yasal zemin oluşturmaktadır. Buca Belediyesi olarak çocuklarımızın temiz olmayan koşullarda eğitim almasını, öğretmenlerimizin bu şartlarda eğitim vermesini içimize asla sindiremiyoruz. Bu kararın ardından bugünden itibaren Buca’mızdaki okullarda son derece verimli olan temizlik çalışmamızı maalesef durdurmak zorundayız.

'TAKDİRİ VELİLERİMİZE BIRAKIYORUM'

Tekrar üstüne basa basa söylüyorum; biz okullarımızı temizlemeye hazırız. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün almış olduğu bu kararın takdirini çocuklarımıza ve velilerimize bırakıyorum. Buca’da doğmuş, Buca'da ilkokulu, ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi okumuş ve bu kente belediye başkanı seçilmiş bir evladınız olarak, benim tek derdimin çocuklar olduğunu bilmenizi istiyorum.”

CHP İZMİR İL BAŞKANI'NDAN TEPKİ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu okullardaki temizlik sorunu nedeniyle ilçedeki devlet okullarında temizlik hizmeti vermeye başlayan Buca Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yasak getirmesini eleştirdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Aslanoğlu şunları söyledi:

"Artık neresinde başlayacağımızı, bu iktidarın bürokratlar üzerinde yarattığı korkuya, yandaş olmaya çalışan yöneticilerin akıl almaz yalakalık girişimlerinden hangisine şaşıracağımızı bilmez olduk. Buca belediyemiz, kendi ilçe sınırlarındaki okullarda temizlik çalışmaları başlattı. Tüm okullarımızı, sınıfları, bahçeleri belediyemiz kendi personeli ve imkanlarıyla pırıl pırıl, çocuklarımızın sağlıkla eğitim göreceği yerler haline getiriyordu. Ancak ne olduysa, belediyemizden kendi okullarının temizlenmesi için yardım isteyen okul müdürleri ve yöneticileri, aynı gün içinde belediyemizi arayarak artık okullarının temizlenmesini istemediklerini belediyemizin ilgili birimine iletmişler. Anlayacağınız Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü okul müdürlerine, Buca Belediyesi’nden temizlik hizmeti almamalarını talimatı vermiş ve tehdit edercesine de bu hizmeti alırlarsa haklarında soruşturma açılacağını söylemiş. Aslında daha fazlasını da biliyoruz ancak, okul yöneticilerimizi zor durumda bırakmak istemediğimizden açıklayamıyoruz.

'AKP'NİN YÖNETEMEDİĞİ TÜRKİYE'DE SON DURUM'

İşte AKP’nin yönetemediği Türkiye’de son durum bu. Kendileri devletin imkanlarıyla saraylarda şatafat içinde yaşarken, devlet okullarının pislik içinde olmasını umursamayan bir iktidar. AKP zihniyeti kendisinin yapamadığı hizmeti, CHP’nin yapmasını engellemeye çalışsa da, biz CHP’li belediyelerimiz ile çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin istediği gibi temiz eğitim kurumları için imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze sesleniyorum. Okullarımızın temizlenmesi, çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda eğitim almasının önündeki engelleri tüm İzmir’de bir an önce kaldırın. Hizmeti engelleyen bu yasakçı zihniyetten vazgeçin. Bakanlığın veremediği hizmeti belediyelerimiz veriyor diye, belediyelerimizin okullara girişini engellemeyin. Unutmayın ki, bu okullarında, belediyelerin de gerçek sahibi halktır. Halka rağmen ve yavrularımızın sağlığını tehlikeye atarak, böylesine önemli bir hizmeti engellemenin hesabını kimse veremez. Bunu herkes böyle bilsin."

Kaynak: ANKA

Etiketler
Buca Buca Belediyesi