Süleyman Soylu'nun Sağ Kolu da O Listede: İşte Büyükelçilik Atamalarının Tamamı...

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun sağ kolu olduğu bilinen ve Ayhan Bora Kaplan operasyonunda adı geçen Ankara eski Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Bakü Büyükelçiliği’ne İçişleri Müşaviri olarak atandı. Bu atamanın Soylu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti.

Süleyman Soylu'nun Sağ Kolu da O Listede: İşte Büyükelçilik Atamalarının Tamamı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2 Ağustos günü yayımlanan kararnameyle Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alınmıştı. Servet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla biliniyor ve ismi Birleşik Arap Emirlikleri'nde 'dijital tecrit' altında tutulan Sedat Peker’in ifşaatında geçiyordu.

YERLİKAYA MERKEZE ÇEKMİŞTİ

Ali Yerlikaya’nın göreve başlamasının ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 40’a yakın isim Polis Akademisi Başkanlığı’nda görevlendirilerek kızak göreve çekilmişti. Bu kişilerin Yılmaz’ın ekibinde yer aldığı ve bazı suçlara karıştıkları için haklarında adli ve idari soruşturma olduğu ortaya çıkmıştı. Yılmaz da merkeze çekilmişti.

Gelişmeler böyleyken Emniyet Genel Müdürlüğü dün yaptığı yazılı açıklama ile terfileri uygun görülen ve emekliye sevk edilmesi kararlaştırılan Emniyet Teşkilatı personelinin belirlendiğini açıkladı. Bugün ise atama ve terfi listeleri ortaya çıktı.

Süleyman Soylu'nun Sağ Kolu da O Listede: İşte Büyükelçilik Atamalarının Tamamı... - Resim : 1
Servet Yılmaz

TARTIŞMALI İSME BAKÜ’DE GÖREV

İsmi tartışma konusu olan Servet Yılmaz’a Bakü’de görev verildi. Yılmaz’ın Bakü Büyükelçiliği’nde İçişleri Müşaviri olarak görev yapacağı öğrenildi. Yılmaz’ın ismi son olarak Türkiye’nin konuştuğu suç örgütü yöneticisi Ayhan Bora Kaplan operasyonunda geçmişti.

RÜŞVET İDDİASI EMEKLİLİĞE GÖTÜRDÜ

Öte yandan ismi rüşvet iddialarına karışan Muğla Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun ise emekliliğe sevk edildiği öğrenildi. Elektronik şirketi Yu-Ma-Tu’nun sahiplerden Tuncay Çapraz’ın boşanma aşamasındaki eşi Jale Çapraz, eşinin muvazzaf Emniyet müdürleriyle beraber iş yaptığını, onlara maddi destekte bulunduğunu, milyonlarca doların yurt dışına çıkarıldığını iddia etmişti. Dilberoğlu ismi de Jale Çapraz’ın resmi makamlara verdiği dilekçede yer alıyordu.

İŞTE DİĞER ATAMALAR

  • Bişkek Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Abdullah Dölek
  • Bern Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Mustafa Murat Sümercan
  • Islamabad Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Cavit Taşdemir
  • Tokyo Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Orhan Eroğlu
  • Abuja Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Mehmet İyim
  • Berlin Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği’ne: Yıldırım Olğu
Etiketler
Süleyman Soylu Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanlığı