Tülin Güran Dosyası Açıldı: Narin'in Ablası da mı Öldürüldü?

Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada ailesi dahil 24 kişi gözaltına alınırken, 8 yaşındaki çocuğun daha önce kazara öldüğü iddia edilen ablası Tülin Güran için de soruşturma başlatıldı. Savcılık, çocuk hastanesinden Tülin Güran ile ilgili tüm bilgi ve belgeleri talep etti.

Tülin Güran Dosyası Açıldı: Narin'in Ablası da mı Öldürüldü?

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürüldüğü kesinleşti. Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, kendi ailesi de dahil gözaltına alınan 24 kişi çapraz sorguya alındı.

Narin’in ölümüyle birlikte, yıllar önce merdivenden düşerek hayatını kaybettiği iddia edilen engelli ablası Tülin Güran da gündeme geldi. Öldüğünde "kaza" denerek araştırılmayan ölüm, kız kardeşinin öldürülmesiyle birlikte şüpheli hale geldi.

NTV'de yer alan habere göre; Narin Güran dosyasını soruşturan savcılar, Tüilan Güran’ın ölümüne ilişkin dosyayı da açtı. Savcılık, Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne bir yazı yazarak, Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın cenazesi, bu sabah köye yaklaşık 1.5 kilometre mesafede bulunan ve daha önce ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bulunmuştu. Dere kenarındaki aramalar, bir ihbar üzerine yeniden başlatılmıştı. Bu süreçte, soruşturmada bir de gizli tanık olduğu ortaya çıkmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın son görüldüğü kıyafetle çuval içinde bulunduğunu, üzerinin taş ve ağaç dalları ile kapatıldığını açıklamıştı.

Narin Güran soruşturmasında şu an için tek bir tutuklu var. O da, aynı zamanda köyün muhtarı olan ve sekiz yaşındaki çocuğun kaybolması sonrası köyden arabayla ayrıldığı, cep telefonundaki kayıtları sildiği anlaşılan, arabasında DNA örnekleri bulunan amca S.G. Narin'in dün bulunması sonrasında ise aralarında annesi, babası, iki amcası ve bir ağabeyinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: NTV

Etiketler
Diyarbakır kayıp