Türk Eğitim Sen: Servis İsraf Değil Haktır!

Türk Eğitim Sen, kamuda personel servisi hizmetinin sonlandırılmasına Marmara Üniversitesi önünde düzenledikleri protesto ile tepki gösterdi. İstanbul Şube Başkanı servislerin hak olduğunu belirterek, 'Kamudaki israfın kaynağı personel servisleri değildir" dedi.

Türk Eğitim Sen: Servis İsraf Değil Haktır!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomik tedbirlere dair, kamuda kapsamlı tasarruf döneminin başladığını ve tedbirlerin sıkı bir şekilde takip edildiğini ifade etmişti. Artık kamu personelinin kullandığı servis araçlarının iptal edileceği, bunun yerine personele ulaşım kartı verilmesinin planlandığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Türk Eğitim Sen, bu kararı protesto amaçlı Marmara Üniversitesi idari personelleriyle beraber Marmara Üniversitesi önünde toplandı.

'SERVİS HAKTIR İSRAF DEĞİL'

Türk Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Ahmet Özbek, "Üniversitelerin üç temel unsurundan birisi oldukları halde ülkemizde en düşük memur maaşı alan idari personele; maaş artışı, üniversite tazminatı gibi ek ödenekler verilmesini talep ettiğimiz bu günlerde, onlara sunulan iki sosyal olanaktan (yemek ve servis hizmeti) en önemlisi olan servis hizmetinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ellerinden alınması bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Çünkü kamudaki israfın kaynağı personel servisleri değildir, çözümü de personel servislerinin kaldırılması olmayacaktır" dedi.

'AİLE BİRLİĞİ TEHLİKE ALTINDA, AİLEME DOKUNMA'

Üniversite idari personellerinin, kiraların düşük olduğu ve üniversite yerleşkelerine uzak konumlarda ikamet etmek zorunda kaldığını söyleyen Özbek, açıklamasında "Servislerin kaldırılmasıyla, birden fazla araç kullanmak zorunda kalacakları için mesai saatlerinde üniversitelere ulaşabilme ihtimalleri kalmamaktadır. Ayrıca idari personel mesaiye yetişmek için evlerinden erken çıktıklarında çocuklarını okula gönderemeyecek, diğer taraftan eve geç gelmek durumunda kalacaktır. Bu durum personelin aile hayatını olumsuz etkileyecektir" ifadelerine yer verdi.

'TASARRUFUN KAYNAĞI MEMUR DEĞİLDİR'

Ahmet Özbek sözlerine şöyle devam etti:

"Servis hizmeti, sendikaların toplu sözleşmesiyle elde edilmiş bir hak olmasına rağmen tasarruf tedbirleri genelgesiyle kaldırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerinin resmi gazetede yayınlanmasının hemen akabinde servis hizmetlerinin kaldırılmasına yönelik maddenin iptaline yürütmenin durdurulmasına ilişkin açmış olduğumuz davanın mahkeme tarafından lehimize sonuçlandırılacağına dair inancımız tamdır. Türk Eğitim Sen olarak kazanılmış ve Anayasanın 128. maddesi ile güvence altına alınmış olan hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi, kamu çalışanlarının enflasyon karşısından eriyen maaşlarının ve refah düzeyinin artırılması yönünde gerekli çalışmaları yapacağımıza dair söz veriyoruz."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İstanbul Sendika