Türk-İş Sendikasını İhraç Ediyor

Türk-İş konfederasyondan ayrılmayı planlayan Tez-Koop-İş’e rest çekti. Sendikanın disiplin kurulu gelen şikayet ve eleştirileri dinledikten sonra Tez-Koop-İş’in ihraç edilmesine karar verdi.

Türk-İş Sendikasını İhraç Ediyor

Türk-İş'te hareketli günler yaşanıyor. Tez-Koop-İş geçtiğimiz günlerde 29 Eylül'de yapılacak olağan üstü kongrede Türk-İş'ten ayrılmayı delegelerin oylarına sunmaya hazırlanıyordu.

Öte yandan, ayrılık hazırlığı yapan Tez-Koop-İş’i şok eden karar Türk-İş disiplin kurulundan geldi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre sendika içinde yaşanan anlaşmazlıklar üzerine toplanan disiplin kurulu Tez-Koop-İş’in ilk genel kurulda ihraç edilmesi kararını verdi.

Tez-Koop-İş Sendikası, aynı işkolunda yer alan Türk-İş’e bağlı Koop-İş’i kendi örgütlü olduğu işyerlerine girmeye çalışmakla eleştiriyordu. Tez-Koop-İş, konunun Türk-İş yönetimine de defalarca iletildiğini ancak şimdiye kadar bir gelişme olmadığına dikkat çekiyordu.

İHRAÇ KARARI ÇIKTI

Bu arada Türk-İş Disiplini Kurulu’ndan da dün karar çıktı. Disiplin Kurulu Tez-Koop-İş Sendikası, Koop-İş Sendikası, TOLEYİS ve Tarım-İş Sendikası tarafından Türk-İş’e gönderilen yazılar çerçevesinde ilgili sendikalar arasındaki anlaşmazlığı inceliyordu. Kurul, 23 Eylül’de toplanarak bütün tarafları dinlemişti. Dün de kararını açıkladı.

Kurul, kararında Tez-Koop-İş Sendikası’nın ihracı yönünde görüş bildirdi. Kararda şu ifadeler kullanıldı: “Yapılacak ilk genel kurulda ihraç kararının gereğini yerine getirmesi için Türk-İş Genel Kurulu’na sevkine, konu ile ilgili gerekli iş ve işlemleri yapması için Türk-İş Yönetim Kurulu’nun bilgilendirilmesine, bu kararın bir örneğinin muhatabı olan sendikalara tebliğine toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Kaynak: Cumhuriyet

Etiketler
Türk-İş Sendika