Türkiye Ermeni Cemaati'nden depremzedeler için 2,5 milyon lira bağış: Yaralarımızı birlikte saracağız

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından 10 kentte meydana gelen yıkım sonrasında yaralarını sarmaya çalışıyor. Son olarak birlik ve beraberlik mesajı veren Türkiye Ermeni Cemaati depremzedeler için AFAD'a 2.5 milyon lira bağışladı.

Türkiye Ermeni Cemaati'nden depremzedeler için 2,5 milyon lira bağış: Yaralarımızı birlikte saracağız

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da büyük yıkıma neden oldu. 13.5 milyon kişinin etkilendiği depremde yıkılan binlerce binada arama kurtarma çalışmaları devam ederken tek yürek olan Türkiye depremzedelerin yaralarını sarmak için mücadele ediyor.

Yurdun dört bir yanında başlatılan seferberlik sürerken Türkiye'deki Ermeni Cemaati, depremzedeler için 2.5 milyon lira bağışladı.

Yapılan bağışla ilgili bilgi veren Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı ve Surp Pırgiç Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, Surp Pırgiç Hastanesi hesabından 2,5 milyon liralık bağışın AFAD'ın hesabına yatırıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; Şirinoğlu, yaşanan depremin büyük bir afet olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şiddeti, etkisi ve yol açtığı tahribat göz önüne alınırsa tarihte eşine az rastlanır bir deprem felaketi bu. Kelimelerin yetersiz kaldığı derin bir acıyla sarsıldık. Göçük altında yaşam mücadelesi veren, enkaz başında yakınlarından iyi bir haber bekleyen tüm kardeşlerimiz için dua ediyorum. Yaralılara şifa, hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Ancak biz büyük bir devlet, büyük bir milletiz. Bu felaketi metanetle, teenniyle, birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda devletimizin yürüttüğü arama-kurtarma faaliyetlerini destekleyecek, depremden zarar gören kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağız. Ülkemize geçmiş olsun. Başımız sağ olsun. Çok üzgünüm."

Kaynak: AA

Etiketler
Son Depremler Deprem Kahramanmaraş AFAD