TUSAŞ Saldırısı Sonrası Sosyal Medya Soruşturması

İçişleri Bakanlığı, 5 kişinin şehit edildiği TUSAŞ saldırısının hemen ardından olayın görüntülerinin sosyal medya üzerinden yayılmasına ilişkin soruşturma başlattı.

TUSAŞ Saldırısı Sonrası Sosyal Medya Soruşturması

ÜNSAL ERGEL | ANKARA

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 5 kişinin şehit edildiği TUSAŞ saldırısının hemen ardından görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda dünkü saldırıya ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, olayın ardından hemen sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüleri eleştirerek, “Dünyanın her yerinde böyle terör olayları cereyan ediyor. Görüyorsunuz, İsrail binlerce insanı katlediyor. Bu konuya ilişkin kendisi hiçbir görüntü paylaşmıyor” dedi. Özlem Zengin şöyle devam etti:

'MUTLAKA BİR ÇALIŞMA YAPMAMIZ LAZIM'

"ABD’de okullara saldırılar yapılıyor. Hem bu saldırılara yönelik hukuki anlamda daha ağır yaptırımlar var hem de içten gelen bir mekanizma var. Terör örgütlerinin asli amaçları varlığını göstermek, kendi propagandasını yapmak.

Bununla ilgili kendi içimizden gelen başta gazeteciler olmak üzere bir fren mekanizması olmak zorunda. Bizim de TBMM olarak bununla ilgili mutlaka bir çalışma yapmamız lazım. Bu görüntülerin paylaşılmasının yarattığı muazzam bir tahribat var. Bu tahribata, terör örgütlerinin bu şekilde propaganda yapmasına müsaade etmemek lazım.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI'

Şu andan itibaren de biliyorum ki, İçişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili olarak da, bu görüntülerin ortaya çıkma süreci ve bunların nasıl çoğaldığı, ilk paylaşanlar, bunların çoğaltılmasıyla ilgili, sosyal medya üzerinden çoğaltanlarla ilgili olarak bir yaptırım süreci olacak. Hukuki bir süreç olacak.
Fakat şu an bile bu konuya ilişkin haberleri tıkladığınızda hala bu görüntülerin çok önemli haber sitelerinde de bu fotoğrafların bulunduğunu görüyor olmayı da, eski bir yayıncı olarak bir sorumsuzluk örneği olarak değerlendiriyorum.”

Kaynak: Gerçek Gündem