Uçakta Ortalığı Birbirine Kattı! THY Kara Listeye Aldı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçağa binen bir yolcu ortalığı birbirine kattı. Kendisinin 10 bin TL'ye yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını söyleyerek bağırmaya başlayan şahıs, kabin memurlarına da hakaret ve küfür etti. Uçağa gelen polis ekipleri şahsı sakinleştirmeye çalıştı. Yolcu polise "Benim 10 tane fabrikam var" diyerek kendisine dokunamayacağını söyledi.

Uçakta Ortalığı Birbirine Kattı! THY Kara Listeye Aldı

Türk Hava Yolları (THY) uçağı İstanbul Havalimanı'ndan İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere yolcu alımına başladı. Uçağa binen B. G isimli yolcu bağırmaya başladı. Yolculardan biri kendisinin 10 bin TL'ye yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını iddia etti. Diğer yolcu ile yan yana oturmayacağını söyleyerek kabin memurlarına hakaret ve küfür etti.

'BİZ TÜRK’ÜZ, TÜRKÜZ, TURKİSH POWER'

Kadın kabin memurunun kırmızı fularına hakaret edip, bağıran yolcu ardından hızını alamayarak, ‘‘Bana niye üstten konuşuyorsun? Hepiniz İtalyan olmuşsunuz. Biz Türk’üz, Türküz, Turkish Power’’ diye bağırdı. Sinirli yolcu yeniden küfür ettikten sonra kadın kabin memuruna bakarak ‘Böyle adam olun abiciğim’’ dedi.

ANKSİYETE BOZUKLUĞU OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

İhbar üzerine uçağa gelen polis memurlarına da yolcuğu sakinleştirmeye çalıştı. Yolcu "Benim 10 tane fabrikam var" diyerek kendisine dokunamayacağını söyledi. Yolcu uçaktan indirildi. Uçaktan inan şahıs çevreye rahatsızlık vermeye devam ettiğinden para cezası uygulandı. Anksiyete bozukluğu olduğu öğrenilen şahıs polis tarafından ailesine teslim edildi.

KARA LİSTEYE EKLENDİ

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Uçağımıza maddi zarar veren B.G isimli yolcu hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, kural dışı yolcu listesine (kara liste) eklenmiştir" paylaşımında bulundu.

BAKAN URALOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret eden şahıs için açıklamada bulundu. Bakan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"TK1983 İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret içeren olumsuz davranışı en sert şekilde kınıyorum. Hiçbir gerekçe bir kadın çalışana yönelik bu şekilde gayri ahlaki bir yaklaşımı meşru gösteremez. Olaya müdahale eden Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor; kabin ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyorum."

Kaynak: İHA

Etiketler
THY Türk Hava Yolları (THY)