Van Kara Teslim! Yüzlerce Yol Kapandı, Uçuşlar İptal
Van’ı etkisi altın alan yoğun kar yağışı nedeniyle 560 yerleşim yerine ulaşım kesilirken, uçak seferlerinde aksama ve iptaller yaşanıyor.
This is a modal window.
Van'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte kent beyaza büründü.
560 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI
Yağış nedeniyle Bahçesaray'da 71, Başkale'de 52, Çaldıran'da 41, Çatak'ta 100, Edremit'te 1, Erciş'te 144, Gevaş'ta 40, Gürpınar'da 54, Muradiye'de 15, Özalp'te 33 ve Saray ilçesinde ise 4 olmak üzere toplamda 560 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
EĞİTİME BİR GÜN ARA
Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarına aralık olarak devam ederken, yoğun kar yağışı nedeniyle şehir genelinde eğitime bir gün ara verildi.
İSTANBUL UÇUŞU İPTAL
Bazı uçak seferleri rötar yaparken, İstanbul'a sefer yapacak uçaklar ise iptal edildi.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı kar yağışı beklendiğini açıkladı. Yetkililer, ayrıca sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus yaşanabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.
Kaynak: İHA