Gazeteci Hülya Kılınç o anları anlattı: ‘Ahlak polisi’ yeleği giyen kadın polis bir anda yanımda belirdi

Hapis cezasının onanmasının ardından yaşadıklarının bir ‘kumpas’ olduğunu dile getiren gazeteci Hülya Kılınç, olayın ayrıntılarını Gerçek Gündem’e anlattı.

Gazeteci Hülya Kılınç o anları anlattı: ‘Ahlak polisi’ yeleği giyen kadın polis bir anda yanımda belirdi

GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ

Libya’da şehit olan MİT mensuplarına ilişkin haberleri nedeniyle hakkında verilen hapis cezası kararının onanmasının ardından yeniden tutuklanan gazeteci Hülya Kılınç, bugün serbest bırakıldı. Kılınç, kendisini cezaevine götüren kadın polisin üniformasında 'ahlak polisi' yazmasına ilişkin olarak Gerçek Gündem’e açıklamada bulundu.

Kılınç, cezaevine girdiği günün sabahı eşyalarını hazırlayıp adliyeye giderek teslim oldu. Ancak Anadolu Ajansı, Kılınç hakkında yaptığı haberinde gazetecinin evinden alındığını yazdı. Ayrıca Anadolu Ajansı’nın Kılınç’ın ahlak polisi ile fotoğrafını çekerek servis etmesi tepkilere neden olurken, Kılınç bunun bir kumpas olduğunu ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Suç duyurusunun ardından olayın detaylarını Gerçek Gündem’e anlatan Kılınç, “Karşımda Anadolu Ajansı muhabirlerini görünce şaşırdım. O şaşkınlıkla polisi fark edemedim. O süreye kadar yanımda hiç kadın polis yoktu. 1,5-2 saat boyunca yalnızca erkek polis vardı yanımda” dedi.

‘AA MUHABİRLERİ MERKEZDEN ARANMIŞ’

Diğer gazetecilerin daha sonra geldiğini söyleyen Kılınç, daha sonra diğer meslektaşlarından Anadolu Ajansı’nın daha önceden haberi olduğuna dair bir bilgi aldığını ifade etti. Tahliye olduktan sonra Anadolu Ajansı Manisa temsilcisini aradığını söyleyen Kılınç, “Onlara sorduğumda önce genel merkezin aradığı sonra da polisten bilgi geldiğini söyledi” dedi.

Hastanede oldukları sıra yanındaki polislerin dışarıdaki gazetecilerle konuştuğunu söyleyen Kılınç, yaşananları, “Sonradan meslektaşlarımın anlattığına göre beni soruyor ve evet içeride diyor” sözleriyle anlattı.

‘BENİ DİĞER HÜKÜMLÜLERDEN AYIRDILAR’

Kendisinin hastaneden birlikte geldiği hükümlülerden ayrılarak önden götürüldüğünü anlatan Kılınç, “Birlikte geldiğim hükümlüler arkamda değildi. Beni önden götürdüler. Yanıma bir anda kadın polis geldi. ‘Arabaya birlikte gideceğiz’ dedi. En azından yeleğini çıkartması gerekiyordu” diye konuştu.

Bu olayın bir kasıt olduğunu söyleyen Kılınç, suç duyurusunda bulunduğunu ve avukatının sürecin takipçisi olduğunu dile getirdi.

“CEZAEVİNDE SAATLERCE KORİDORDA BEKLEDİM”

Gazeteci Hülya Kılınç, cezaevine teslim edildikten sonra da yer olmadığı gerekçesiyle cezaevinde koridorda, merdivenin yanında oturup beklediğini söyledi. Saat 12.00’de teslim olan Kılınç, 21.00’de ancak yer ayarlanabildiğini söyleyerek “Merdiven boşluğunda yatak vereceğiz orada kalacaksınız dediler. Daha sonra yer ayarlandı. Karantina koğuşunu boşaltılar, oraya koydular” dedi.

Etiketler
Hapis cezası Polis