Memleketin her köşesinde zam protestosu: 'Geçinemiyoruz, artık yeter!'

Trabzon'da Emek ve Demokrasi Platformu, zamları protesto etti. Açıklamada, “Buradayız çünkü geçinemiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz, kış günü ısınamıyoruz, çarşıda pazarda zamlara yetişemiyoruz" denildi.

Memleketin her köşesinde zam protestosu: 'Geçinemiyoruz, artık yeter!'

Trabzon’da bugün Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, son günlerde artan gıda ve enerji fiyatlarını protesto etmek için bir araya geldi. Trabzon Postanesi önünde toplanan grup, yürüyüş yapmak istedi. Trabzon Meydanı’na sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak isteyen gruba polis engel oldu. Polis engellemeye gerekçe olarak yürüyüş için Trabzon Valiliği’nden izin alınmamasını gösterdi.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ise yürüyüşten 1 hafta önce izin için Trabzon Valiliği’ne müracaat ettiklerini ve bu süreçte cevap gelmediği için yürüyüş yapmak istediklerini belirtti. Yapılan görüşmenin ardından grup, basın açıklamasını PTT önünde yaptı.

Grup adına konuşan Muhammet İkinci, şunları söyledi:

“Buradayız çünkü dertliyiz. Feryadımız var. Kendi memleketimizde insanca yaşama koşullarından mahrum bırakılıyoruz. Buradayız çünkü geçinemiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz, kış günü ısınamıyoruz, çarşıda pazarda zamlara yetişemiyoruz. Biz bu memleketin gerçek sahipleri, üretenleriyiz. Aramızda yıllarını bu ülkeye onuruyla hizmet edip asgari ücretlerle, asgari ücretin altında emekli maaşlarıyla yaşamını sürdürmeye çalışanlar var. Hâlâ bu ülkeye kamu görevlisi olarak hizmet etmeye devam edenler var. Her gün bu ülkenin, bu şehrin sokaklarını süpürenler var. Hep birlikte bu zamlarla geçinilmez, yaşanmaz diye talebimizi dile getirmek istiyoruz. “

Etiketler
Trabzon