'Karanfil ile yetin, haklarını isteme..' Taksim'de polis ablukanın arkasında çiçek dağıttı

Feminist Gece Yürüyüşü'nün yasaklandığı Taksim polis tarafından abluka altına alındı. Ablukanın arkasında ise polis memurları kadınlara karanfil dağıttı.

'Karanfil ile yetin, haklarını isteme..' Taksim'de polis ablukanın arkasında çiçek dağıttı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl kadına yönelik şiddet ve kadın haklarında gerilemeyi protesto niteliğinde etkinlikler, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte gece yürüyüşleri düzenleniyor.

İstanbul'daki kadınların buluşma adresiyse her yıl olduğu gibi Taksim. Ancak eyleme valilik ve kaymakamdan yine izin çıkmadı. Yürüyüş öncesi alınan 'önlemler' kapsamında dün itibariyle emniyet birçok noktayı polis bariyerleri ile çevirdi.

POLİSLER ABLUKANIN ARKASINDA ÇİÇEK DAĞITTI

Taksim'deki görüntüler kadınların yürüyüşünden ne kadar korkulduğunu gözler önüne sererken ablukanın ardındaki İstiklal Caddesi'nde çiçek dağıtması yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

İstanbul Beyoğlu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kadınlara çiçek dağıttı. Polis ekipleri ayrıca KADES uygulaması hakkında kadınlara bilgi verdi.

Etiketler
Memur Polis Taksim Urla