Fahrettin Altun'un 'evi' için dava açılmıştı: CHP'li Suat Özçağdaş'ın yargılandığı davada yeni mütalaa

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın yargılandığı dava 20 Nisan'a ertelendi.

Fahrettin Altun'un 'evi' için dava açılmıştı: CHP'li Suat Özçağdaş'ın yargılandığı davada yeni mütalaa

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının çekilmesine ilişkin "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" iddiasıyla yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcılık, Özçağdaş'ın beraatine karar verilmesini talep etti. Bir önceki mütalaada Özçağdaş'ın 5 yıla kadar hapsi istenmişti.

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Suat Özçağdaş katıldı. Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ile CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Turan Aydoğan da katıldı.

Duruşmada, mahkeme hakim ve savcısının değişmesi nedeniyle önceki zabıtlar okundu.

SAVCILIKTAN BERAAT TALEBİYLE YENİ MÜTALAA

Savcılık tarafından açıklanan yeni mütaalada yol üzerinden çektiği fotoğrafın içeriği, toplanan deliller ve mahkemece yapılan yargılama, keşif ile tanıklardan alınan beyanları dikkate alındığında Özçağdaş'ın üzerine atılı olan suçun yasal unsurlarının oluşmadığı belirtildi. Mütalaada, bu nedenle sanığın Suat Özçağdaş'ın beraati talep edildi.

Mütalaaya karşı söz verilen sanık Özçağdaş, "Savcı Bey'in mütalaasından çok memnunum. Bu suçu işlemedim. Beraata ilişkin kısma iştirak ediyorum." dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, katılan vekilinin yazılı beyanda bulunması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Etiketler
Üsküdar Fahrettin Altun