Çavuşoğlu: Dört gün boyunca diplomasinin nabzı Antalya'da attı

Antalya Diplomasi Forumu'nun son gününde açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dört gün boyunca diplomasinin nabzı Antalya'da atmış oldu" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Dört gün boyunca diplomasinin nabzı Antalya'da attı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanışında konuştu.

Çavuşoğlu, "Diplomasinin nabzı Antalya'da attı. Diplomasiye her zamandan daha fazla ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

"10 Mart’ta tarihi bir görüşmeye ev sahipliği yaptık. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları’Nı ülkemizde bir araya getirdik.

Biz en başından beri ilkeli ve diplomasiyi önceleyen bir tutum sergiledik.

11 Mart’ta Antalya Diploması Forumu’nun açılışını gerçekleştirdik.Farklı bakış açılarını dinledik. ADF artık uluslararası düzeyde tanınan ve bilinen bir etkinlik haline geldi. 3 binden fazla kişiyi Antalya’da ağırladık. 75 ülkeden katılımcıyı bir araya getirdik.

Dört gün boyunca diplomasinin nabzı Antalya'da atmış oldu.

Her coğrafyadan değerli katılımcıların vizyonlarından istifade ettik. Bu yıl da forumda gençlerimizin sesine sadece konuşmacı olarak değil, panellerde de kulak verdik. 400 öğrencimiz Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı. Yarısından çoğu öğrencilerimizin kız öğrencilerimizdi. Maşallah kız öğrencilerimizin ilgisi çok.

Bu sene Antalya Diplomasi Forumu'na 27 ülkeden yaklaşık 600 basın mensubu katıldı ve izledi. Hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Forum'un sadece ülkemizde değil, tüm dünyada görünür hale gelmesinde çok büyük emeğiniz var.

Forum'umuzun uluslararası toplantılar takvimindeki yerini daha da pekiştireceğiz. Diplomasiye her zamandan daha fazla ihtiyaç duyuyoruz"

Gururla söylemek isterim ki ben dünyanın en iyi diplomatlarıyla çalışıyorum, bunun da faydasını her alanda görüyorum.

Ukrayna'da savaşın başladığı günden bu yana 14 bin 480 vatandaşımızı tahliye ettik."

"ÇATIŞMA BÖLGELERİNDE KALAN VATANDAŞLARIMIZ VAR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Ukrayna'da Mariupol'de camiye sığınan Türklere ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Çatışma bölgelerinde kalan vatandaşlarımız var. Burada insani bir koridor açılmasını özellikle gündemde tuttuk. Burada artık bir sokak çatışmasına döndüğü için vatandaşları çıkarmak çok riskli oluyor. İnsani koridorun açılması gerekiyor. Maalesef koridorun ne tarafa açılacağına ilişkin anlaşabilmiş değiller. Şehrin altyapısı tamamen gitmiş. Cep telefonları çalışmıyor. Oradaki camide vatandaşlarımız var, temas sağlıyoruz.. Camide herhangi bir hasar yok. Lavrov'dan tahliye için destek istedik. Bu tahliyeyi de yaptıktan sonra vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlasını tahliye etmiş olacağız."

Etiketler
Antalya Mevlüt Çavuşoğlu