Erdoğan'dan Karadeniz'deki serseri mayın açıklaması: Tedbir alınıyor

Hollanda Başbakanı Rutte ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Odessa Körfezi'nden sürüklenen mayınların Türk kara sularını tehdit ettiğine ilişkin iddiaya "Savunma Bakanlığı tedbir alıyor" diye yanıt verdi.

Erdoğan'dan Karadeniz'deki serseri mayın açıklaması: Tedbir alınıyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenledi.

2017 yılında gerilen ilişkilerin ardından yapılan görüşmenin ana gündemini Rusya-Ukrayna savaşı oluşturdu.

İki NATO müteffiki, Rusya'nın işgalinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha yenilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Diplomasinin tek çıkış yolu olduğunu belirten Erdoğan, bu çabayı sürdürmeyi devam ettireceklerini belirtti.

"TÜRKİYE AB İÇİN ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Hollanda Başbakanı Rutte ise, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna ithilafında kilit bir rol oynadığını ifade ederek, "Bu ithilafın çözümünden gösterdiğiniz çaba için size ve kabinenize teşekkür ediyorum. Türkiye Montrö Sözleşmesi'ni yerine getirmiştir. Bunun için de teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin önemli bir NATO ittifakı üyesi olduğunu dile getiren Rutte, "Türkiye, ittifak içinde büyük bir siyasi ve askeri güce sahiptir. Türkiye, AB için de önemli bir ortaktır" diye konuştu.

İKİ SORU KISITLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Rutte, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ancak Erdoğan yalnızca ikişer soru alınacağını söyledi.

Hollandalı gazeteci, Başbakan Rutte'ye "Türkiye Rusya'ya yaptırım uygulamamış bir ülke. Türkiye bu yaptırımlara katılmadı, katılmamalı mı?" sorusunu sordu.

Rutte, "Türkiye BM yaptırımlarını uyguluyor. Türkiye'nin tüm yaptırımları uygulamasını arzularız ama diplomatik rol oynamasından da memnunuz" yanıtını verdi.

Odessa Körfezi'nden sürüklenen mayınlarının Türk karasularını tehdit ettiği iddiasına ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, konuyla ilgili olarak birinci derecede Savunma Bakanlığı'nın her türlü tedbiri aldığını söyledi.

Etiketler
Hollanda Karadeniz Tehdit