Ümit Özdağ-Süleyman Soylu polemiği büyüyor: 'Tek başıma silahsız olacağım, erkeksen orada bekle'

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

Ümit Özdağ-Süleyman Soylu polemiği büyüyor: 'Tek başıma silahsız olacağım, erkeksen orada bekle'

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu düelloya davet etti.

Özdağ, yaptığı açıklamada Soylu'nun kendisine yönelik "Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir" sözlerine tepki gösterdi.

Özdağ, "Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek" dedi.

"ERKEKSEN ORADA BEKLE"

Özdağ açıklamasında şu ifadeye yer verildi:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından çok üzücü bir gün. Biz Türkler 4 bin seneden bu yanda devletli olan iki ulustan biriyiz. Bugün böyle bir kadim devletin içişleri bakanlığı gibi en önemli mevkilerinden birisinde oturan bir zat bir televizyon konuşmasında benimle ilgili olarak şöyle söyledi: "Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur, istihbarat elemanı olduğu çok açıktır." Bu cümleleri kuran kişi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, içişleri bakanlığında böyle birinin oturmasını gerçekten ister mi?

Ben siyasi hayatı boyunca en sert eleştirileri yapmış olmakla beraber hakkında hiç hakaret davası bulunan bir siyasetçi değilim. Bundan sonra da bana hakaret edenlere hakaretle cevap vermeyeceğim. Buradan tüm Zafer Partililere de Soylu'nun soysuz hakaretlerine karşılık vermelerini istemiyorum. Bu ağır hakarete sükunetle cevap veriyorum.

Ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek."

MECLİS BAŞKANI'NA ÇAĞRI

Özdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a seslenerek, "Sayın Mustafa Şentop, TBMM Başkanı, Başkanı olduğunuz Gazi Meclis’in bir üyesi ve bir parti genel başkanına bir atama bakan tarafından yapılan hakaret karşında sessiz kalacağınıza inanmak istemiyorum" dedi.

Etiketler
Ümit Özdağ Süleyman Soylu Zafer Partisi Silah