Soylu 'Kılıçdaroğlu, Büyükelçi ile görüştü iddiası'nda detaylar verdi: 'CHP genel başkanının dinlendiğinin itirafıdır'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Aydın'da katıldığı bir forumda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir büyükelçi ile yaptığı iddia edilen görüşmenin detaylarını anlattı. Gökhan Günaydın, "CHP Genel Başkanı’nın dinlenildiğinin itirafıdır" dedi.

Soylu 'Kılıçdaroğlu, Büyükelçi ile görüştü iddiası'nda detaylar verdi: 'CHP genel başkanının dinlendiğinin itirafıdır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birçok defa ailesinin ve kendisinin telefonlarının dinlendiğini söylemesinin ardındam tam 2 yıl geçti.

CHP lideri T24'ten Murat Sabuncu'nun programına katılarak "Benim, eşimin, çocuklarımın telefonlarının dinlendiğini gayet iyi biliyorum. Takip edildiğimi de gayet iyi biliyorum" demişti.

Çok geçmeden Soylu, Kılıçdaroğlu'na yanıt vermiş, CHP liderini iftira ile suçlamıştı. Twitter hesabından açıklama yapan Soylu " "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya koyulan tüm mücadeleye iftiradır, büthandır. Aynı zamanda devletimizi zafiyete uğratmaya da matuftur" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu 'Kılıçdaroğlu, Büyükelçi ile görüştü iddiası'nda detaylar verdi: 'CHP genel başkanının dinlendiğinin itirafıdır' - Resim : 1

2 YIL ÖNCEKİ SÖZLERİNİ ÇÜRÜTTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Aydın'daki Adnan Menderes Müzesi'nde düzenlenen "Demokrasiye Geçişin 72. Yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi" konulu foruma katıldı.

Forumda konuşan Soylu, 2 yıl önceki sözlerini unutarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir büyükelçi ile yaptığı iddia edilen görüşmenin detaylarını anlattı.

Soylu, "Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Ufak bir dedikodu daha vereyim, Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. 'Tayyip Erdoğan, bunu niye bu ülkeye gönderdi' diye dedikodusunu yaptınız" dedi.

"WATERGATE SKANDALI"

Eski CHP Milletvekili Gökhan Günaydın Soylu'nun konuşmasını paylaşarak CHP Genel Başkanı'nın dinlendiğinin itirafı olduğunu söyledi. Günaydın, "Bu bir Watergate skandalıdır.. İçeriğinden bağımsız olarak, CHP Genel Başkanı’nın dinlenildiğinin itirafıdır.. Geçmişte yapanların yanına kâr kalmadı.. Gelecekte de kalmayacak.." dedi.

Etiketler
Süleyman Soylu Aydın Kemal Kılıçdaroğlu