İYİ Partili Taylan Yıldız açıkladı: 'Yarın İçin Şimdi Derneği' kuruldu

'Yarın İçin Şimdi Derneği'nin Genel Kurulu'nda Taylan Yıldız başkan olarak seçildi. Taylan Yıldız, "Harika işler yapacağız hep beraber!" ifadeleriyle sosyal medya hesabından derneğin kuruluşunu duyurdu.

İYİ Partili Taylan Yıldız açıkladı: 'Yarın İçin Şimdi Derneği' kuruldu

İYİ Partili İstanbul Belediyesi Mecvlis Üyesi Taylan Yıldız, gençlik projelerine odaklanmak amacıyla "Yarın İçin Şimdi Derneği"ni kurduklarını açıkladı.

Derneğin kuruluşu hakkında yapılan açıklamada, Genel Kurul'un 5 Haziran'da gerçekleştirildiği duyuruldu. Yarın İçin Şimdi Derneği'nin kurucu üyeleri arasında Taylan Yıldız, Evrim Kuran, Umut Yıldız, Tuğçe Taşçı, Cansu Çulha, Ece Eker, Umut Oğuz, İlayda Eskitaşçıoğlu, Ömer Serdar Özkan, Özgür Eker, Mehmet Ergül, Seren Anaçoğlu, Tanzer Bilgen, Görkem Gökçe ve Gürman Timurhan yer aldı.

Derneğin kuruluşu amacının, "Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için çağdaş gençlerin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sunmak, temel insan hak ve özgürlükleri, cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamak" olduğu belirtildi.

İYİ PARTİLİ TAYLAN YILDIZ'DAN AÇIKLAMA

Taylan Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gençlik projelerine odaklanacak Yarın İçin Şimdi derneğimizi tanıttık. Gökçe konseriyle eğlendik. Destek veren, katkıda bulunan, katılım gösteren herkese çok teşekkürler. Harika işler yapacağız hep beraber!" ifadelerini kullandı.

Derneğin kuruluşunu kamuoyuna duyuran açıklamanın tam metni ise şöyle oldu:

Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için çağdaş gençlerin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sunmak, temel insan hak ve özgürlükleri, cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamak amacıyla kurulan Yarın İçin Şimdi derneği ilk genel kurulunu 5 Haziran’da gerçekleşti.

Gençlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla tamamlanan genel kurulda Taylan Yıldız dernek başkanı seçildi.

Taylan Yıldız, Evrim Kuran, Umut Yıldız, Tuğçe Taşçı, Cansu Çulha, Ece Eker, Umut Oğuz, İlayda Eskitaşçıoğlu, Ömer Serdar Özkan, Özgür Eker, Mehmet Ergül, Seren Anaçoğlu, Tanzer Bilgen, Görkem Gökçe ve Gürman Timurhan gibi alanında uzman isimlerin yer aldığı Yarın İçin Şimdi Derneği kurucu kadrosu, daha iyi bir Türkiye için gençlerin aktif vatandaş olarak projeler yapmalarına ve çözüm üretmelerine yardımcı olmak için bir araya geldiklerini belirttiler.

Genç bireylerin aktif vatandaş olarak sadece hayatlarına değil, geleceğin dünyasına da şekil vereceklerini bilmelerinin önemli olduğuna değinen derneğin kurucusu Taylan Yıldız “Dernek amacı, katılımcı ve şeffaf bir süreçle, üyelerimizin fikirleri ve gençlerimizden gelen talepler doğrultusunda belirlendi. Ben ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gelişmiş bir Türkiye’ye inanıyorum. Kamu yönetiminde ve hayatın her alanında liyakat ilkesinin egemen olması için çalışıyorum.

Gençlerin önündeki bariyerleri kırmak, gençlerimizin hak ettikleri seviyede fırsat ve imkanlara kavuşması için de mücadele ediyorum. Sivil toplum örgütümüz de Türkiye’ye hizmet eden bir hareket olarak bu alanda önemli bir katkı sağlayacak. Artık ileriye bakma zamanı. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi gençliğe emanet ederken en doğru kararı vermiş. Çünkü bu ülke her zaman gençliğin omuzlarında yükselecek. O omuzları sağlam ve güçlü tutmak da bizim görevimiz olsun. Yalnızca 21.yüzyıl değil, ondan sonra gelecek yüzyılların temeli de bu omuzlarda yükselsin. Bunu başarmak da bizim varlığımızın sebebi, boynumuzun borcu olsun. Bu süreçte en önemli rol hepimizin. Bu dernek artık hepimizin.”

Ayrıntılı Bilgi: www.yarinicinsimdi.org.tr

Yarın İçin Şimdi Derneği Hakkında

Türkiye’yi gençleri ile adil, mutlu ve ekonomisi güçlü bir ülke yapmak için yola çıkan Yarın İçin Şimdi Derneği, Türkiye’deki gençlerin temsilcisi olarak Türkiye’nin çoğulcu, şeffaf, katılımcı bir demokrasiyle, ekolojik haklara saygılı, sürdürülebilir bir şekilde kalkınması için katkı sunmak vizyonu ile çalışmalarını yürütmektedir. Varlık sebebi ise, gençlerin yaşadığı sorunları ve beklentilerini tespit ederek, sivil toplum, iş dünyası, kamu sektörü ve diğer paydaşların katılımıyla çözümler geliştirerek bu çözümleri hayata geçirmek, belirlenen çözümlerin hayata geçirilmesi için gerektiği hallerde karar vericiler ile iletişim kurmak, kamuoyunu bilgilendirerek kamuoyu oluşmasını sağlamak ve uygulama sonuçlarını takip ederek her alanda bir gelişim yaşanmasına neden olan saygın bir sivil toplum örgütü olmaktır.

Başlıca projeleri arasında, gençliğin sorunlarının uzmanlarla birlikte çözüm önerilerine dönüştürülen “Gençliğin ilk 11’i”, Türkiye’deki fırsat eşitliğine hizmet etmeyi planladıkları “İnternetsiz Köy Kalmasın” ve gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri, fırsatlar bulabilecekleri “Girişim ve İstihdam Projesi” sayılabilir.

Etiketler
İYİ Parti