Gerçek Gündem'in haberi Meclis gündeminde: 'Doğal zenginliği ortadan kaldıracak otel projesinde neden harekete geçmiyorsunuz?'

Gerçek Gündem'in ortaya çıkardığı Gökçeada Tuz Gölü çevresindeki otel inşaatı ve taş ocağı Meclis gündemine taşındı. HDP'li Garo Paylan, Çevre Bakanı Kurum'a, "Doğal zenginliği ortadan kaldıracak otel projesi konusunda neden harekete geçmiyorsunuz?" dedi.

Gerçek Gündem'in haberi Meclis gündeminde: 'Doğal zenginliği ortadan kaldıracak otel projesinde neden harekete geçmiyorsunuz?'

GERÇEK GÜNDEM - Çanakkale Gökçeada'da ulusal sulak alan olarak ilan edilen Tuz Gölü'nün yanında yapılan otel inşaatı ve taş ocağı Meclis gündemine taşındı.

Gerçek Gündem, 25 Haziran'da Türkiye'nin 11 sakin bölgesinden biri ilan edilen Gökçeada'nın Tuz Gölü lagününde yeni bir otel inşaatının yapıldığını ve çevrede bir taş ocağı açılacağını gündeme getirmişti.

Haberin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan konuyu TBMM gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Paylan, "Özel bir ekosisteme sahip Gökçeada, doğal alanlarının tahribi riski ile karşı karşıyadır. Gökçeadalılar, 2019 yılında ‘ulusal öneme haiz sulak alan’ ilan edilen Gökçeada Tuz Gölü Lagünü’nün sınırları içindeki otel inşaatının doğal hayatı tahrip etmesinden ciddi kaygı duymaktadır. Tuz Gölü Lagünü’ne 300 metre mesafede olan otel inşaatının yanı sıra, lagünün etki alanı içinde konumlanacak bir taş ocağı projesi olduğu iddia edilmektedir" dedi.

Paylan, Kurum'a şu sorulara yöneltti:

"1. Gökçeada’daki ekosistemi ve doğal zenginliği ortadan kaldıracak otel projesi gibi projeler konusunda neden harekete geçmiyorsunuz?

2. Bakanlığınız 1996 yılında onaylanan otel inşaatı projesi Çevresel Etki açısından yeniden değerlendirecek midir?

3. Gökçeada Tuz Gölü Lagünü’ne metrelerce mesafede otel inşa edilmesi Gökçeada Tuz Gölü Yönetim Planı’na aykırı değil midir?

4. Gökçeada Tuz Gölü Lagünü alanında taş ocağı projesi var mıdır?"

Etiketler
Gökçeada Meclis HDP Garo Paylan