Kulis: AKP bazı temel politikaları değiştiriyor; Erdoğan sihirli sözcükleri açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Doğu/Güneydoğu başta olmak üzere bazı temel politikaları tartışmaya açtığını ve bir - iki kişi dışında tüm AKP yöneticilerinin "Kucaklayıcı politikalara ağırlık verelim" görüşünde uzlaştığını söyledi.

Kulis: AKP bazı temel politikaları değiştiriyor; Erdoğan sihirli sözcükleri açıklayacak

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine bir yıldan az süre kala siyasi partiler, çalışmalarını hızlandırdı. Hayata geçirdikleri uygulamalarla geride bıraktığımız dönemde birçok hak ihlaline yol açan AKP, bazı politikalarında değişikliğe hazırlanıyor.

Habertürk gazetesi yazarı Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de kabine toplantısında temel bazı politikaları tartışmaya açtığını ve yöneticilerin görüşlerini aldığını kaydetti.

"Özellikle Doğu ve Güneydoğu politikası konusunda, 'Kucaklayıcı adımlar atalım mı yoksa katı/sert mücadeleye devam mı edelim?' tartışmaya açılınca bir-iki itiraz dışında herkes, 'Kucaklayıcı politikalara ağırlık verelim' görüşü üzerinde uzlaştı" ifadesini kullanan Aydemir, şöyle devam etti:

'YENİ BİR SİYASİ RETORİK ÜZERİNDE MUTABAKAT SÖZ KONUSU'

"Bir yanlış anlama olmasın diye altını çizmek istiyorum; terörle mücadeleden asla taviz verilmeyecek ancak bazı politikalarda esneme, daha yumuşak ve kucaklayıcı bir dil kullanılması, yeni bir siyasi retorik üzerinde mutabakat söz konusu.

'GİTTİ BEKA, GELDİ YÜZYIL'

Daha önceki yazılarımda AK Parti’nin sihirli bazı sözcükler aradığını ifade etmiştim. İşte bunların hepsini, Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü Türkiye Yüzyılı programında açıklayacak. Son dönemde izlenen politikalar ve söylem, korku ve endişelere yönelikti; şimdi ise geleceğe yönelik umut veren bir politika ve söylem geliştirilmesi söz konusu. Özet anlatımla; gitti beka, geldi yüzyıl."

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Kulis