Cem Garipoğlu'nun Mezarından Çıktı, Görenler Şaşırdı: 'İlk Kez Böyle Bir Şey Gördüm'
Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması sırasında, DNA testleri için alınan kemik örneklerinin yanı sıra düğümlü bir poşet bulundu. Garipoğlu'nun başına poşet geçirerek intihar ettiği biliniyor. Avukat Varol Turbay, "İlk kez bir mezardan naylon poşet çıktığını gördüm." dedi.
Kaynak: Sabah
Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği belirtilmiş, ancak yıllar içinde bu konuda şüpheler artmıştı. Münevver Karabulut’un ailesinin talebi üzerine Garipoğlu’nun mezarının açılması kararlaştırıldı ve geçtiğimiz günlerde mezar açılarak DNA testleri için örnekler alındı.
MEZARDAN POŞET ÇIKMASI ŞÜPHE YARATTI
Mezardan alınan kemik örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, dikkat çeken bir bulgu da ortaya çıktı: mezarda 30x30 cm boyutlarında düğümlü bir poşet bulundu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu şüpheli durumun araştırılmasını talep etti.
Sabah'ta yer alan habere göre, uzman avukat Varol Turbay, meslek hayatında böyle bir olaya ilk kez tanık olduğunu, mezarda poşet bulunmasının normal olmadığını belirtti.
Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği dönemde başına poşet geçirip havasız kalarak hayatını kaybettiği hatırlatıldı, ancak vücudunda yara olmadığı için poşetin bu amaçla kullanılmadığı düşünülüyor.
Avukat Turbay, "İlk kez bir mezardan naylon poşet çıktığını gördüm. Cem Garipoğlu başına poşet geçirip havasız kalarak intihar etmişti. Bazı durumlarda yaradan kaynaklı kanamayı durdurmaya yönelik naylon torba kullanılabiliyor. Ancak Cem Garipoğlu'nun vücudundan bir yara olmadığı için naylon poşetin çıkması şaşırttı. Yaraya tampon yapmak için kullanılmadıysa aksi halde mezarda naylon poşet olmaz" dedi.
DNA TESTLERİ İLE ŞÜPHELER GİDERİLECEK
Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan örnekler, annesi ve babasından alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Böylece mezardaki kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olup olmadığı tespit edilecek. Uzmanlar, DNA testlerinin kemiklerden elde edilen verilerle kesin sonuç vereceğini belirtiyor.
Turbay, "2-3 aylık bir mezar açıldığında mezarda köpüklenme, deterjanlaşma ve ağır koku olur. İlk anda ceset tanınmaz hale gelebilir. Yine ölümden sonra 3-5 gün içerisinde ceset iklim koşullarına göre kararabilir. Bu karışık durumlar için tedirgin olmaya gerek yoktur. Adlı Tıp Kurumu PCR yöntemiyle DNA'nın çoğaltılmasını sağlayarak sonuca ulaşır" ifadelerini kullandı.
Zaman zaman kimerizm vakalarıyla da karşılaşılabildiğini anlatan Turbay, "Kimerizm yani aynı bedende iki farklı DNA olması mümkün. Bu nedenle canlı kişilerden ağız içi sürüntü, kan, saç kılı gibi farklı biyolojik örneklerin aynı anda alınması faydalı olur" dedi.
Testlerin sonuçları kamuoyunda yıllardır süren şüpheleri gidermeye yönelik bir adım olarak büyük bir merakla bekleniyor.