Müebbet Hapisten Kurtuldu, Dava Açtı: Hizbullah Üyesine 844 Bin Lira Tazminat!

Hizbullah terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra yeniden yargılama sonucu beraat eden Şakir Kaçmaz, haksız tutukluluk nedeniyle açtığı davada 844 bin 832 lira tazminat kazandı. Ancak mahkeme, tazminat miktarını fazla bularak kararı bozdu.

Müebbet Hapisten Kurtuldu, Dava Açtı: Hizbullah Üyesine 844 Bin Lira Tazminat!

Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası onanan ve sonrasında yeniden yargılama sonucu beraat eden Hizbullah terör örgütü üyesi Şakir Kaçmaz, Hazine'ye karşı tazminat davası açtı. Mahkeme, maddi ve manevi tazminat taleplerini değerlendirerek Kaçmaz'a toplam 844 bin 832 lira ödenmesine karar verdi. Ancak istinaf mahkemesi, bu miktarı fazla buldu ve yeniden hesaplanması gerektiğine hükmetti.

HİZBULLAH ÜYELERİNİN SERBEST BIRAKILMASI

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Kaçmaz'ın davasıyla benzer şekilde, 300’den fazla Hizbullah üyesinin de yeniden yargılanma süreçleri devam ediyor. Beraat etmeleri durumunda, kamu hazinesinin milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

OPERASYON VE YARGILAMA SÜRECİ

2000 yılında Van’da Hizbullah’a yönelik düzenlenen operasyonda, birçok polis şehit olurken, örgütün askeri yapılanmasına yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu süreçte yakalanan 11 Hizbullah üyesi, aralarında Kaçmaz’ın da bulunduğu sanıklarla birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

YENİDEN YARGILAMA VE BERAAT

2019 yılında, "adil yargılanmadıkları" gerekçesiyle yeniden yargılanma talebinde bulunan Kaçmaz ve diğer hükümlüler, infazları durdurularak tahliye edildi ve delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme, önceki yargılamada görev alan bazı hâkim ve savcıların FETÖ bağlantısı nedeniyle görevden ihraç edilmesine dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

Etiketler
Hizbullah