Hasan Akgün: Çeyrek asırdan sonra bu belediyeye büyükşehir belediye başkanı geliyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ekrem İmamoğlu'nun ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun ziyareti sırasında konuştu.

25 yılda ilk kez bir Büyükşehir Başkanının belediyeyi ziyaret ettiğini açıkladı.

Hasan Akgün'ün açıklamaları şöyle oldu:

Bu kalabalığı görünce aklıma 3 Nisan - 10 Nisan arası Büyükçekmece'de verdiğimiz demokrasi mücadelesi geldi.

2 bin - 3 bin polis yayılmış, vatandaşın üzerinde büyük bir baskı, partimizin bütün milletvekilleri burada. İsmen biliyorum ama fiziken tanımıyorum bir çoğunu. Anadolu'nun dört tarafından gelmişler. Şöyle diyorum, "Siz milletvekili misiniz?", "Evet milletvekiliyim" diyor. "Sen sen meclis üyesiyle arabaya binin, şu sokağa" Görev dağıtıyoruz.

Önde milletvekili arkada milletvekili. O büyük baskıyı hafifletmek için büyük mücadele vermiştik.

Herşey geride kaldı 2020 ikinci günü, çok yoğun ve ara vermeden çalışmak zorundayız.

Öncelikle İstanbul'un en büyük şansı çok dinamik ve insanları seven entelektüel bir belediye başkanına saihp olmasıdır. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun çok büyük işler yapacağına inancımız tamdır. Allah yolunu açık etsin. Gücümüz imkanlarımız neyse sonuna kadar yanında arkasında olmaya devam edeceğiz.

Çeyrek asırdan sonra bu belediyeye bir büyükşehir belediye başkanı geliyor ve derdiniz nedir, sorununuz nedir diye soruyor. Bu sadece bizim değil, İstanbul'da iktidar partisinin dışında bir çok belediye olmuştur, o belediyeler de dahil olmak üzere ilk defa bir büyükşehir belediye başkanı kapı kapı gezerek 39 ilçe belediye başkanını tek tek dinliyor, en güçlü ekibiyle beraber. Bu da yerel demokrasi tarihi açısından da İstanbul'kayıtlarına düşülen bir önemli nottur.

Etiketler
Büyükçekmece Ekrem İmamoğlu