Özgen Nama: 'Halk Ekmek'te görev almak kutsaldır'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama, Kartal’da çölyak hastaları ve hasta yakınları için düzenlenen seminere katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama, Kartal’da çölyak hastaları ve hasta yakınları için düzenlenen seminere katıldı.
Önemli bilgilerin paylaşıldığı seminerde; çölyak hastalarının nasıl beslenmesi gerektiği, nelere dikkat etmeli, besinlerini nasıl temin etmeliler gibi konular da katılımcılar bilgilendirildi.
İBB Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama da dikkat ve ilgi ile semineri dinledi. Program sonunda katılımcıları dinleyen, vatandaşlar ile sohbet eden Nama kendisine sorulan sorulara da içtenlik ile yanıt verdi. İBB Halk Ekmeğin glütensiz ürünlerini tanıtan Özgen Nama; bu konularda vatandaşlarımızı dinliyoruz, istek ve önerilerini değerlendiriyoruz. Bilindiği üzere teşhisi koyulana kadar çölyak bir hastalık, teşhis koyulduktan sonra ise bir hayat biçimi haline dönüşüyor. İşte biz de elimizden geldiği kadar yeni ürünler ile çölyaklı hastalar için yelpaze oluşturuyoruz, dedi.
“Halk Ekmek Cumhuriyet Felsefesi Ürünüdür”
Nama; Halk Ekmek Cumhuriyet felsefesi ürünüdür. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kurulmuş bir kurumdur, bunu unutmayalım. Halk ekmeğin tarihi, Cumhuriyetin tarihine benzer. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na beni böyle bir göreve layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz İstanbul’un her mahallesinde bir halk ekmek noktasının bulunmasını istiyoruz. Bugün 950 mahallesi olan bir kentte sadece 350 mahallede varız. Biz İstanbul’un bütün mahallelerine yayılmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de fırıncı esnafına da zarar vermeden yapmayı hedefliyoruz. Amacımız onların ekmeğine taş koymak değil, sağlıklı ve doğal ekmeği uygun fiyata tüm İstanbulluların erişimini kolaylaştırmaktır. Alt yapı çalışmalarını yapıyoruz.
“Anadolu Unu Tarladan Mutfağa”
Yeni ve ihtiyaç duyulan ürünleri pazara sunuyoruz. Örneğin çölyak hastaları için glütensiz ekmek ve glütensiz ürün çeşitliliğini arttırmak istiyoruz. Daha fazla glütensiz ürün ile onların beslenme yelpazesini genişletmek niyetindeyiz. Bizim böyle de bir sosyal sorumluluğumuz var. Temel hedefimiz, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden üretilmiş unu, Halk Ekmek’te kullanmak istiyoruz. Yani tarladan mutfağa bir zinciri kurma çalışmaları yapacağız. Ciddi bir fizibilite çalışması yapıyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu Başkanımızın bir gözü ve kulağı Halk Ekmektedir. Bu konuda çok titiz davranıyoruz.
“Halk Ekmek’te Görev Almak Kutsaldır”
Halk Ekmek’te görev almak benim için büyük onurdur. Özgen Nama, sokak ile bütünleşmiş bir isimdir. Halk çocuğuyum, halkın içinde olmak zorundayım. Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’nun almış olduğu görevde biz de bir ucundan tutup onun yükünü hafifletmek istiyoruz. Büfelere gidiyorum, orada sıra bekleyen vatandaşlarımız ile konuşuyorum, onları dinliyorum. İstanbullu hemşerilerim ile dertleşiyorum. Sayın Başkanımıza iletiyorum. Yani köprü görevi de görüyorum. Ekmek kutsaldır, görev kutsaldır. Böyle bir görevin bana verilmesinden dolayı çok mutluyum. İşimiz vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmak, köprü olmaktır. Bunun farkında olarak görevimizin başında bulunuyoruz.
“Halk Ekmekte Zam Yok”
Son olarak; ülkenin bugün geldiği ekonomik sıkıntının sebebi, bir belediye, bir belediye başkanı veya ülkenin muhalefet partisi sorumlu değildir, olamaz. Ulaştıma Bakanlığının yaptığı zamlar var, elektriğe ve hayatın çeşitli alanlarında gelen zamlar var. Ekrem İmamoğlu göreve geldiği andan itibaren normal halk ekmeğe zam gelmedi. Üretilen halk ekmek 250 gramdır, piyasada ise 200 gramdır. 200 gr’lık ekmeğin fiyatı 1,50 ile 1, 75 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ancak halk ekmek 0,75 kuruştan satış yapıyor. Maliyeti ise 1,20 TL’dir. Yani satışımız maliyetinin altında oluyor. Zarar ediyoruz bu doğrudur ama halkımıza veriyoruz. Belediyenin iştiraklarının görevi kar yapmak değildir ama zarar da etmemelidir. Her şeyin zamlandığı, kışın da bu zor günlerinde biz halk ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz.