Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmek kuyruklarına ilişkin açıklama: 'Görüntülerinin yayınlanmasından memnun değilim'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde ekmek fiyatları nedeniyle Halk Ekmek Büfeleri önünde oluşan ekmek kuyrukları hakkında açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmek kuyruklarına ilişkin açıklama: 'Görüntülerinin yayınlanmasından memnun değilim'

2018 yılında Rahip Brunson olayı ile başlayan ekonomik kriz, son aylarda döviz kurlarındaki artışla birlikte iyiden iyiye hissedilmeye başladı.

Döviz kurlarındaki artış hayat pahalılığını tetiklerken; akaryakıt ve gıda fiyatlarına gelen zamlar, yurttaşların belini büküyor.

Zamlardan nasibini alan gıda ürünlerinden biri de ekmek oldu. 3 ile 3.5 lira arasında satılan ekmeği alamayan yurttaşlar, Halk Ekmek Büfeleri'nin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Halk Ekmek Büfeleri önündeki kuyruklar basında da yer alırken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İmamoğlu paylaşımında, "Alan elin veren eli görmediği’ düzendir. Hep böyle davrandık. Maalesef halkımız fakirleşti bu bir gerçek ancak Halk Ekmek kuyruğunda ucuz ve sağlıklı ekmek almak için bekleyen vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlanmasından da memnun değilim” ifadelerini kullandı.

Etiketler
İstanbul Ekmek Ekrem İmamoğlu