Epic Fair Müzik Festivali 20 Nisan’da İzmir'de

20 Nisan’da Epic Fair Müzik Festivali 4. kez, İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek

Epic Fair Müzik Festivali 20 Nisan’da İzmir'de

2016 yılında ilki gerçekleşen Epic Fair, 2019 Nisan’da, 4. senesinde, iki ayrı mekandaki 3 ayrı sahnesi ile daha kapsamlı bir festivale dönüşüyor. Yurt dışı ve yurt içinden önemli isimlerin gün boyu sürecek canlı performansları, aktiviteler ve yeme-içme seçenekler ve eşsiz atmosferi ile Epic Fair, bu yıl 3500 müzik severi ağırlayacak.

Festival organizasyonunu yaratıcı iletişim, etkinlik ajansı Publiko üstleniyor. Kendine Has ana sponsorluğundan gerçekleşecek festivalde Red Bull Music, kendi sahnesi ile festivalde yer alıyor. Festivalin diğer destekçileri ise Art Israel ve Institut Français Turquie.

Kimler Sahne Alıyor?

Festivalin yurt dışından konukları; Afro-funk’ın yükselen ismi Togo kökenli Fransız grup Vaudou Game, Londra’nın dünya müzik sahnesine son armağanı, elektronik post-punk grubu HMLTD, İsrailli psych-rock grubu Ouzo Bazooka, yine İsrail’den elektronik üçlüsü Shame On Us, Disco Halal label’ı çatısı altında üretimlerine devam eden elektronik müzik prodüktörü Naduve, ve Birleşik Devletler doğumlu, müzisyen, prodüktör Alek Lee.

Festivalin yerli sahneden isimler ise dikkat çekici; ülkenin kült progressive rock grubu Nekropsi, Şamanistik bir ayini andıran performanslarında tekno ve folk’u bir araya getiren İnsanlar, Geçtiğimiz sene Montreux Jazz festivalinden, en iyi çıkış yapan grup ödülü ile dönen elektronik üçlüsü Islandman, 2018’in en dikkat çekici albümlerinden birine imza atan Gözyaşı Çetesi, ülkenin yükselen synth pop akımında kendine has bir yer edinen Brek, yerli sahnenin özgün stile sahip ikilisi Hedonutopia, 2005’ten bu yana dijital müzik blog’u ile farklı projelerd eyer alan Undomundo.

Festival ayrıca lokal dj’lere de programında yer veiyor; ülkenin köklü bağımsız kültür sanat yayını Bant Mag., İzmirli alt-kültür oluşumu Apeiron Collective, Untitled mahlası ile İzmir’de farklı işlere imza atan Local Soundboyz, ve Mini Müzikhol’ün resident Dj’leri arasında yer alan Jan.

Festivalin afiş tasarımı, ülkenin önde gelen illüstratörleri arasında yer alan Kaan Bağcı’ya ait.

Sahneler ve Tüm Performanslar

Kendine Has Kübana Sahnesi

Nekropsi , HMLTD Ouzo Bazooka, Shame On Us Gözyaşı Çetesi, Bant Mag. Dj set

Red Bull Music Ada Sahnesi

Vaudou Game, İnsanlar Islandman, Hedonutopia, Brek Naduve

Göl sahnesi

Alek Lee, Undomundo, Jan Apeiron Soundsystem, Local Soundboyz

Festival Nerede?

Festival, İzmir şehir merkezindeki tropik bir park olan Kültürpark’ta gerçekleşiyor. Özellikle 70’li ve 80’li yıllarda, Türkiye eğlence kültürünü elinde bulunduran Kültürpark, içindeki gazinolarda birçok ünlü müzisyen ve artiste de ev sahipliği yapmıştı. Festival Kültürpark içinde bulunan Kübana ve Ada Gazinolarında gerçekleşecek.

Etiketler
İzmir