Kral Charles'tan 'Maggie Smith' Mesajı! 'Ulusal Hazinenin Üzerindeki Perde İndi'

Harry Potter serisinin yıldızı, efsanevi oyuncu Maggie Smith'in vefatının ardından İngiltere Kralı Charles'tan bir başsağlığı mesajı geldi. Kral Charles, "Ulusal bir hazinenin üzerindeki perde inerken, onun birçok harika performansını ve hem sahnede hem de sahne dışında parıldayan sıcaklığını ve zekasını sevgiyle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kral Charles'tan 'Maggie Smith' Mesajı! 'Ulusal Hazinenin Üzerindeki Perde İndi'

İngiltere'nin en büyük sinema ve tiyatro sanatçılarından olan, ikonik film serisi Harry Potter'daki "Profesör McGonagall" karakteriyle de dünya çapında şöhret olan "Dame" unvanlı oyuncu Maggie Smith, 27 Eylül Cuma günü 89 yaşında hayatını kaybetti.

Harry Potter hayranları başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından Smith'in vefatı için mesajlar gelirken, İngiltere Kralı III. Charles da bir başsağlığı mesajı paylaştı. Kral Charles'ın mesajında “Eşim ve ben Dame Maggie Smith'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Ulusal bir hazinenin üzerindeki perde inerken, onun birçok harika performansını ve hem sahnede hem de sahne dışında parıldayan sıcaklığını ve zekasını en büyük hayranlık ve sevgiyle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.

BAŞBAKANDAN STARMER'DAN MESAJ

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise, “Dame Maggie Smith uzun kariyeri boyunca canlandırdığı sayısız hikayeyle bizleri yeni dünyalarla buluşturdu. Büyük yeteneği sayesinde pek çok kişi tarafından sevildi ve eserleri gelecek nesiller boyunca el üstünde tutulacak gerçek bir ulusal hazine haline geldi. Düşüncelerimiz ailesi ve sevdikleriyle birlikte. Huzur içinde yatsın” dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Kral Charles Harry Potter İngiltere