Cinsel istismar suçlamalarıyla gündeme gelen Prens Andrew unvanlarını kaybedebilir

Kraliçe Elizabeth’in oğlu York Dükü Prens Andrew, hakkında çıkan cinsel istismar suçlamaları nedeniyle York meclis üyeleri unvanlarının alınmasını talep etti.

Cinsel istismar suçlamalarıyla gündeme gelen Prens Andrew unvanlarını kaybedebilir

Cinsel istismar suçlamalarıyla gündemden düşmeyen Kraliçe Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'ün unvanlardan men edilmesi şehir meclisinde tartışıldı.

'York Dükü' unvanına sahip olan Prens Andrew'ün, şehrin meclis üyelerinin bir araya gelerek düzenlendiği toplantıda, Birleşik Krallık tarafından verilen tüm onur unvanlarından men edilmesi konuşuldu. Üyeler, Kraliçe'den oğlunun York şehriyle ilgili sahip olduğu tüm unvanları almasını talep etti.

"ŞEHİR İÇİN BİR LEKE"

Anonim bir oylama sistemiyle verilen kararda, Prens Andrew’ın Virginia Giuffre’nin açtığı cinsel saldırı davasının etkisi olduğu düşünülüyor.

1987 yılında ‘Freedom of City’ (Şehrin Özgürlüğü) unvanı verilen Prens’in son zamanlarda gündeme geldiği konuların ‘apaçık saygısızlık’ olduğu söylendi. York Dükü olarak görevine devam etmesi ise şehir için ‘bir leke’ olarak nitelendirildi. Meclis üyeleri Kraliçe’nin bir adım atıp ‘doğru şey şeyi’ yapmasını bekleniyor.

"ŞEHİRLE TÜM İLİŞKİSİ KOPMALI"

York Şehir Meclisi üyesi Lib Dem Darryl Smalley “York’un onur üyesi olmak, bir şehir olarak birine verebileceğimiz en büyük unvan. Bu unvanı taşımak büyük onur ve sorumluluk ister. Kraliçe tarafından askeri unvanları ve kraliyet himayesi elinden alınan Prens Andrew’in şehrimizle ilgili tüm ilişkisinin kopması gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

ASKERİ UNVANLARI ELİNDEN ALINMIŞTI

62 yaşındaki kraliyet üyesinin geçtiğimiz şubat ayında tüm askeri görevleri elinden alındı ve kraliyet himayesinden çıkarıldı. Prens’in ‘Kraliyet Hazretleri’ olarak nitelendirilmesi de sona erdi.

KRALİYET DONANMASI'NDA 21 YIL GÖREV YAPTI

Prens Andrew, Kraliyet Donanması'nda 21 yıldır aktif görev yapmıştı. York Dükü ayrıca 1982 Falkland Savaşı'nda helikopter pilotu olarak yer almıştı.

Prens Andrew, hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle orduyla da sorun yaşamıştı. İngiliz basınına göre, İngiltere Ordusu, Andrew'un 'Grenadier Muhafızları Albayı' görevini sürdürmesinden rahatsızlık duymuş, bir ordu yetkilisinin “Görevini yapamayan bir albay olur mu?” diyerek yaşadıkları memnuniyetsizliği dile getirdiği aktarılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Virginia Roberts Giuffre, henüz reşit değilken ve Epstein tarafından cinsel saldırılara maruz kaldığı dönemde Prens Andrew tarafından da cinsel saldırısıya uğradığını iddia etmişti. Israrla suçlamaları reddeden Andrew, daha önce yaptığı açıklamada, "Böyle bir şey asla olmadı. Bu bayanla tanıştığımı hiç hatırlamıyorum, hiçbir şekilde" demişti.

Etiketler
Kraliçe Elizabeth