'Yürekli bir savcı yok mu' sorusuna Barış Yarkadaş'tan '2017' hatırlatmalı yanıt: AKP varsa hukuk ve adalet yoktur

Gazeteci Barış Yarkadaş, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından soruşturma başlatılmamasının eleştirilmesine ilişkin bir paylaşımda bulundu.

'Yürekli bir savcı yok mu' sorusuna Barış Yarkadaş'tan '2017' hatırlatmalı yanıt: AKP varsa hukuk ve adalet yoktur

Gazeteci Barış Yarkadaş, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından savcılar tarafından soruşturma başlatılmamasının eleştirilmesine ilişkin yaptığı paylaşımda 2017 yılında Avukatlıktan Hakimliğe Geçiş Sınavı'nda yapılan usulsüzlükleri hatırlattı.

''Yürekli bir savcı yok mu? diye artık sormayalım!'' diyen Yarkadaş, ''Yok! Aranan savcıyı neden bulamayacağımızın cevabı aşağıdaki linkte! 2017 ve 2018'de bu rezaletin üstüne tüm engellemelere rağmen gittim. Her gün konuştum . Sonuç şu: AKP varsa hukuk ve adalet yoktur!'' ifadelerini kullandı.

'Yürekli bir savcı yok mu' sorusuna Barış Yarkadaş'tan '2017' hatırlatmalı yanıt: AKP varsa hukuk ve adalet yoktur - Resim : 1

NE OLMUŞTU

2017 yazılı sınavda 80'in üzerinde puan alan birçok aday mülakatta elenirken, 55-60 puan alan avukatlara hâkimlik yolunun açıldığı iddiaları ortaya çıkmış, Yarkadaş o dönem iddialara ilişkin ''Kadrolaşma tartışması yaşanmasın diye referandumun bitmesini beklediler. Yazılı sınavda 80 puan alan avukatlar devre dışı bırakılıyor. 55-60 puan alanlar ise mülakatı geçiyor. Bu kişilerin tek özelliği AKP'de yöneticilik görevinde bulunmaları. AKP, kadrolarını hakim yaparak yargıyı kontrol altında tutmak istiyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Barış Yarkadaş Savcı Sedat Peker Soruşturma