Bir dönemin derin yazarı Sedat Peker'i konuşturan 'sırrı' açıkladı: Yarınki videoda ne açıklayacak?

Pensilvanya'ya gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'le görüşüp ondan getirdiği mektupla Türkiye gündemini alt üst eden gazeteci-yazar Fehmi Koru, yıllar sonra yine çok konuşulacak bir yazıya imza attı. Koru, Sedat Peker'i konuşturan sırrı ışık tuttu.

Bir dönemin derin yazarı Sedat Peker'i konuşturan 'sırrı' açıkladı: Yarınki videoda ne açıklayacak?

Pensilvanya'ya gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'le görüşüp ondan getirdiği mektupla Türkiye gündemini alt üst eden gazeteci, yazar Fehmi Koru, yıllar sonra yine çok konuşulacak bir yazıya imza attı. Koru, Sedat Peker'i konuşturan sırrı ışık tuttu.

fehmikoru.com sitesinde suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla ilgili hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker ve onun açıklamalarıyla ilgili uzun bir analiz yapan Koru, "Herkes nefesini tutmuş yarın sabah YouTube'a konulacağı 'müjdesi' bizzat Sedat Peker tarafından verilmiş yeni videoyu bekliyor; videoda gözleri faltaşı gibi açmaya yarayacak yeni bilgiler bulunması umuduyla…" diyerek şöyle devam etti:

"Uğur Mumcu'nun uğursuz bir cinayete kurban gitmesi ardından meydana gelen siyasetteki kaymalara yakından bakıldığında caninin suretinin belirdiğini fark edebiliriz.

Nitekim, Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu 2012 yılında yayımlanan 'İçimden Geçen Zaman' adlı anı kitabında, kendilerine "İşte caniler bunlar" diye sunulan senaryolara inanmadığını belli ediyor. Şu bölümü Cumhuriyet'te tefrika edildiği biçimde aktarayım:

GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKSIN

"Galiba Kurban Bayramı'ydı. Bayram için o aralar çok ziyarete gelen olmuştu. Hem taziye, hem bayram kutlaması yapıyorlardı. Biraz tedirgin olmakla birlikte 'Bakalım kimmiş' dedim.

Açtık sokak kapısını. Biri kız, biri erkek üç dört yaşlarında iki çocuğun ellerinden tutmuş bir adam bizim kapının önüne geldi. Sakallı, benim boyumda, biraz ince, lacivert bir ceket ve gri bir pantolon, ceket özensiz, pantolon ütüsüz, hafif eskimiş… Böyle bir kılık. Hızlı bir şekilde, birbiri ardına, adeta nefes almadan konuşmaya başladı. Biraz aksanlı: 'Sokaktaki caminin adının 'ti camii' olarak değiştirilmesi gerekir. Bunu sizin sağlamanızı istiyorum.'

Salonda karşılıklı ayakta duruyoruz. Yüzüne baktım, 'Yanlış yere gelmişsiniz. Burası camilere isim veren veya isimlerini değiştiren bir yer değil. Benim yapacağım bir şey yok. Bunun için size yardımcı olamam' dedim.

Daha sonra, artık çıkması gerektiğini hissettirecek şekilde kapıya doğru yürüdüm. Salondan çıktık. Adam durdu, bana döndü. Sesi düzelmişti. Son derece normal, son derece düzgün bir Türkçeyle 'Olayın failini bulsak, sizin için yeterli olur mu?' dedi.

'Ben gerçeği istiyorum' dedim. 'Olayı yapanı bulsak, sonra etrafından da birkaç kişi bulunsa yeter mi? Çünkü siz ne isterseniz o olacak…' Ben yine 'Ben gerçeği istiyorum' dedim.
Adam bunun üzerine; 'Haa, anladım. Siz hepsini istiyorsunuz' dedi. Üçüncü kez yineledim:

'Ben gerçeği istiyorum.' 'Siz hepsini istiyorsunuz. O zaman üç tane gül alacağım. Birini Başbakanlığa, birini Çeçenistan'a, birini de Uğur Bey'in öldürüldüğü yere koyacağım' dedi. Kapıyı açtım.

Adam çıktı çocuklarla birlikte. Kapıyı kapatmamızdan sonra birkaç dakika geçmemişti ki, apartman içinden bağırmalar duyduk. 'Olayların hepsi açığa çıksın! Bütün gerçekler açığa çıksın! Artık yeter! Buraya gerçek adımı da yazıyorum. Gerçek adım Mahmut Yıldırım. Buraya yazıyorum.

Gerçekler açığa çıksın!' Merak etmiştik, yukarı çıktık. Taziyeye gelenler için koyduğumuz masa ve defter hâlâ duruyordu. 'Buraya yazıyorum' dediği için merakla deftere baktık; hakikaten söylediklerini yazmıştı. Defteri yerine koyup eve geçtik. Ertesi sabah 'Defteri alıp saklamam gerekir' diye düşünerek çıkıp baktım; ama artık defter yoktu."

SİYASİ CİNAYETLERİN FAİLİ

(Güldal Mumcu kitabında, bu kişinin Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım olduğunu nasıl fark ettiğini, Yeşil'in "ti"den kastının "hedef" anlamına geldiğini ayrıntısıyla anlatıyor.)

Asıl adının Mahmut Yıldırım olduğunu söylemiş -kod adı 'Yeşil' olan- o kişi kim mi? 'Susurluk olayı' olarak bilinen kaza sonrasında uzun uzadıya tartışılan ülkemizin üzeri örtülü tutulmak istenen faili meçhul siyasi cinayetler döneminin ismi en fazla telaffuz edilen tetikçisi… Faili meçhul bilinen sayısız cinayetin faili. Tek değil bu alanda, onun gibi pek çok 'fail' var, ancak en ünlüsü o…

Adı Kıbrıs'ta işlenen Kutlu Adalı cinayetinde de geçiyor. O cinayetin faili Yeşil olmasa da, Adalı cinayetinde kullanılan silahla işlenmiş başka siyasi cinayetlerin faili o. Kaç cinayetin? Hangi cinayeti, bombalama olayını Yeşil yaptı? Aslında bu soruların cevabını devlette bilmesi gereken herkes 1995 yılından beri biliyor.

BANA SAHİP ÇIKTIĞI AN DEVLET YANAR

Geçmişte değişik vesilelerle birkaç kez yazdığım bir olayı yeniden hatırlatayım. 1995 yılı Ramazan ayında Ankara'da birbiri ardına patlayan bombalar Emniyet'i Yeşil'e ulaştırır. Bir gece kulübünde derdest edilip Emniyet'te misafir edilir Yeşil ve orada onu ayrıntılı ifade vermeye mecbur ederler.

Polisler kendisini sabaha karşı MİT'in Yenimahalle'deki merkezinin kapısına bırakır ve ifadesinde irtibatlı olduğunu anlattığı MİT mensubuna bulunduğu yer bildirilir. O gün bir de MİT'te ifadesi alınır.

Daha sonra Diyarbakır savcılığına gönderilen MİT ifadesinde, Yeşil'in "Bana sahip çıktığı an devlet yanar" gibi cümleler sarf ettiği yazılıdır. MİT'e, "Esas Emniyet'teki sorgumu araştırın" da dediği bilinir. Emniyet'te alınan o ifade hiç ortaya çıkmadı.
Yeşil ne oldu? Ona ne olduğu da bilinmiyor.

Peki ya Sedat Peker, onu videolarla meydan okumaya sevk eden ne? Sedat Peker'i konuşturan saik onca karanlık işten sonra Yeşil'in başına gelene uğramaktan kaçınma arzusu olabilir mi?"

Etiketler
Sedat Peker FETÖ Fehmi Koru Türkiye