Yandaş gazete 'tetikçi' ifadesinden rahatsız oldu, Devrim Gazete'ye dava açıldı

Devrim Gazete’de yayınlanan “İktidar medyası hedefe koydu, TKP’ye destek mesajları yağdı” ifadeleri nedeniyle gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tolga Kaan hakkında dava açıldı.

Yandaş gazete 'tetikçi' ifadesinden rahatsız oldu, Devrim Gazete'ye dava açıldı

Devrim Gazete’de “İktidar medyası hedefe koydu, TKP’ye destek mesajları yağdı” başlığıyla 2 Temmuz tarihinde yayımlanan haberde yer alan “Yeni Akit, Sabah, Yeni Şafak, A Haber, Akşam, Haber 7, Diriliş Postası gibi bugüne kadar halka karşı işledikleri suçlarla anılan tetikçi yayınlar” ifadeleri nedeniyle, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tolga Kaan hakkında dava açıldı.

İktidara yakın Diriliş Postası isimli yayının avukatlarının başvurusu sonrası, Bakırköy 10’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından açılan ‘manevi tazminat’ davası için mahkeme hakimi tensip zaptını hazırladı.

Davanın ilk duruşmasının ne zaman görüleceği henüz bilinmiyor.

''KAVGAYA DAVET ETTİLER BİZİ, DAVETLERİ KABULÜMÜZDÜR''

Konuya ilişkin Devrim Gazete'ye konuşan Tolga Kaan şunları söyledi:

“Haberimiz yayınlandıktan birkaç gün sonra tarafımıza ulaştılar. Söz konusu ifadelerin kendilerini rahatsız ettiğini, haberden yayınlarının ismi silinmediği durumda dava açacaklarını dile getirdiler. Biz de TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ı ve beraberinde TKP’lileri hedef gösteren haberlerini kaldırmaları gerektiğini, aksi halde haberden isimlerini kaldırmayacağımızı, dilerlerse tekzip gönderebileceklerini belirttik. Böyle bir şey yapamayacaklarını söylediklerinde de “O halde sizlere kolay gelsin” dedik. Bugün itibariyle tarafımıza ‘manevi tazminat’ davası açıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Devrimci basının yaşadığı ekonomik zorlukların boyutlarına sürekli dikkat çekmenin fazla bir anlamı yok. Ancak niyet oldukça açık. Siyasi olarak üstesinden gelemedikleri yayıncılık anlayış ve değerlerimizi, gazetemizi; ekonomik yollarla, cezalarla sıkıştırmaya, durdurmaya çalışıyorlar.

Kendilerine bir haberci olarak üzücü haberi vereyim ki; ne yaparlarsa yapsınlar devrimci gazetecileri, Devrim Gazete’yi susturamazlar. Bizim arkamızda kendileri gibi iktidarın ensesi kalın patronları yok. Yurt dışından düğmemize basanlar, çantalarla para akıtanlar, arkamızı kollayan kağıttan kaplan ağalar, beyler yok. Biz bu yola çıkarken sırtımızı halka yasladık. Onlar ellerindeki tüm imkanlara rağmen halkın yalnızca düşmanlığını kazanırken, biz her haberimizde yurtsever halkımızın güvenini her gün, her saat tekrar tekrar tazeliyoruz.

Kullanılan ifadelere gelince; biz halka yalan söylemenin suç olduğuna inanıyoruz. Bu bizim mesleki açıdan yaşatmaya çalıştığımız evrensel bir değerdir. Söz konusu yayınlar halka her gün onlarca yalan söyleyerek suç işliyorlar. Dolayısıyla bir çekincemiz yahut halkımıza veremeyeceğimiz bir hesap yoktur. Hesabı olanlar, yalan söyleyenler düşünsün. Bu işler öyle kapalı kapılar ardında ihbarlarla, şikayetlerle falan olmaz. Gazeteysen yanıt verir yanıt alırsın. Şu davranış şekli bile karşımızda bir gazete olmadığının açık göstergesidir. Niyetleri, varlık amaçları oldukça açıktır. Velhasıl bu çabaları adlarını temize çıkarmaz. Nâzım’ın dediği gibi; kavgaya davet ettiler bizi, davetleri kabulümüzdür.”

Etiketler
TKP