DİSK-Başın İş, son dönemde gazeteciler arasında başlayan tartışmayı konuşacak

DİSK-Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren'in moderatörlüğünde Twitter sohbet odası üzerinden yürütülecek toplantıya; Erk Acarer, Esra Arsan, Yaşar Aydın ve Tezcan Durna katılacak.

DİSK-Başın İş, son dönemde gazeteciler arasında başlayan tartışmayı konuşacak

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in BAE hükümeti tarafından sosyal medyada paylaşım yapmasının engellenmesi üzerine gazeteci Erk Acarer'in hesabından paylaşım yapılması tartışmalara neden oldu. Medya Ombudsmanı Faruk Bildirci bu durumu eleştirdi ve gazetecilik etiğine aykırı olduğunu belirtti. Bildirici, 'Sedat Peker’e aracılık etmek gazetecilik faaliyeti mi?' başlıklı yazısında, “Şimdi yaptığı sadece Sedat Peker’in paylaşımlarını duyurmasına aracılık etmek. Erk Acarer, Sedat Peker’e yardım etmekte yarar görmüş olabilir. Bu kişisel yaklaşımını anlarım, saygı da duyarım ama buna 'gazetecilik faaliyeti' denemez. Bu bir aracılık" değerlendirmesinde bulundu.

BirGün gazetesi ise Twitter hesabından organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in mesajlarını paylaşan Erk Acarer'le ilişkisini kesti. Acarer, sosyal medya hesabı üzerinden, ''Özgürleşmek iyidir…. Görsel medyaya, üzerinde çalıştığım kitap ve projelere daha fazla yoğunlaşacağım. Elbette yazılı olarak da haberlerimi kamuoyu ile buluşturmaya devam edeceğim. Nazımı, kahrımı çeken dostlarıma, yüreklendiren okuruma teşekkürü borç bilirim'' diye paylaşımda bulundu.

DİSK BASIN-İŞ'TEN TOPLANTI

DİSK Basın-İş, bugün yapacağı bir toplantıyla Bildirici'nin değerlendirmeleriyle başlayan süreci DİSK-Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren'in moderatörlüğünde Erk Acarer, Esra Arsan, Yaşar Aydın ve Tezcan Durna ile konuşacak.

"Gazetecilikte temas ve mesafe" başlığıyla 'Twitter sohbet odası' üzerinden yapılacak tartışman bu akşam saat 21.00'da gerçekleştirilecek.

Etiketler
Aydın Twitter DİSK