DİSK Basın İş: 'Muharrem Sarıkaya’nın bütün görevleri sona erdirilmeli'
DİSK Basın-İş İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya’yı protesto etmek için Habertürk önünde eylem yaptı. Açıklamada “Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız bu lümpen tavrı hoş görmemeleri'' denildi.
GERÇEK GÜNDEM
DİSK Basın İş, İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya’yı protesto etmek için Habertürk önünde eylem yaptı.
DİSK Basın İş üyeleri, Habertürk önündeki eylemde “Basın emekçisine atılan tokada sessiz kalmıyoruz” yazılı pankart açarken açıklamada “O tokat gazetecileri geçim sıkıntısıyla, açlıkla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete kemiğe bürünmüş halidir. O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır” denildi.
Açıklamada sessiz kalınmasına da vurgu yapıldı: “Bunun bir nedeni iktidarın medya üzerindeki büyük denetimi, bir başka nedeni gazetecilerin örgütsüz olması. Bu durumu aşmak için gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli.”
''GÖREVLERİNE DEVAM EDİP ETMEDİĞİ NET DEĞİL''
Açıklamada Sarıkaya hakkında birçok mobbingin, kötü davranışın daha ortaya çıktığı kaydedilirken “Muktedirlere ve yöneticilere sırtlarını dayayanlar çalışanlara, basın emekçilerine açıkça eziyet ediyor. Ve bu eziyetlere işi kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor. Bunun bir nedeni iktidarın medya üzerindeki büyük denetimi, bir başka nedeni gazetecilerin örgütsüz olması. Bu durumu aşmak için gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli. Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarıkaya Habertürk’ün Ankara Temsilciliği’nden istifa ettiğini açıkladı. Ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediği net değil” denildi.
''BİRLİKTE SES ÇIKARALIM''
“Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız bu lümpen tavrı hoş görmemeleri, tüm üyeliklerinin sonlandırılmasıdır” diye devam edilen açıklama şöyle sonlandı: “Saldırı sonrası gördük ki, sesini duyuramayan meslektaşlarımız da var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım. Türkiye yeni bir dönemi konuşuyor. Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım yeni medya, eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir.”