'Ukrayna'daymış gibi yayın yaptığı iddia edilen Habertürk Muhabiri Çetiner Çetin'den iddialara canlı yayında yanıt

Habertürk muhabirinin Ukrayna'da olmadığı halde, yayınlarını Ukrayna'dan yapıyormuş gibi gösterdiği iddia edildi. Habertürk Muhabiri Çetiner Çetin iddialara canlı yayında yanıt verdi.

Habertürk TV'nin Ukrayna'nın işgaliyle ilgili haber yapmak üzere bölgeye gönderdiği muhabir Çetiner Çetin, Ukraynalı kadınları "Kocalarını bırakıp kaçıyorlar" şeklindeki tepki çeken sözlerle hedef almıştı. Çetin ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bazı izleyiciler ve gazeteciler, Çetin'in Romanya Ukrayna sınırındaki Romanya'ya ait Siret sınır kapısından yayın yaptığını iddia etti.

PASAPORTUNU GÖSTERDİ

Çetiner Çetin iddialara canlı yayında yanıt verdi. Sınırda bekleyenlere de nerede olduklarını soradan Çetin, "Biz sınır hattından yayınlarımıza devam ediyoruz. Aslında canlı yayında bütün dünyanın seyrettiği durumu anlatırken biraz farklı yorumlanabilir ama birkaç internet sitesinde bizim nerede yayın yaptığımıza dair tartışma yaratacak bazı ifadeler kullanılmış. Ben çok merak eden insanlara hemen pasaportumu da şuradan göstereyim. 24'ünde Budapeşte'ye iniş yapmışız 25'inde de biz Ukrayna'ya giriş yapmışız." ifadelerini kullandı.

Çetiner Çetin, "Burada binlerce araç sırada bekliyor. Almıyorlar da. Gördüğünüz gümrüğün öbür tarafı Romanya, karşı taraf Siret, Romanya. İnsanlar saatlerdir burada bekliyor." ifadeleriyle durumu anlattığı açıklamasında iddialara tepki gösterdi.

Etiketler
Muş Habertürk Ukrayna