Bakan korumalarının darp ettiği gazeteciyi bu kez de MHP'li yönetici tehdit etti

Elazığ’da haber takibi yapan gazeteci Ardıl Batmaz, önceki gün darp edildi. Olayların ardından darp raporu alan Batmaz, bugün MHP’li yönetici tarafından hedef gösterildi.

Bakan korumalarının darp ettiği gazeteciyi bu kez de MHP'li yönetici tehdit etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında yapılan TOKİ konutlarını incelemek için gerçekleştirdiği ziyareti takip eden Gazete Duvar muhabiri Ardıl Batmaz, AKP’li Şahin Şerifoğlları’na gösterilen tepkiyi kaydetmek istemiş; ancak kendilerinin koruma olduğuna iddia eden kişiler tarafından darp edilip alandan çıkarılmıştı.

MHP'Lİ YÖNETİCİ TARAFINDAN HEDEF GÖSTERİLDİ

Yaşanan olay sonrasında darp raporu alan gazeteci Ardıl Batmaz, polis merkezi amirliğine giderek kendisini hedef gösterdiği iddiasıyla belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan ve kendisini darp eden kişilerden şikayetçi oldu.

Önceki gün yaşananların ardından, gazeteci Ardıl Batmaz, Elazığ yerelinde yayın yapan bir gazete tarafından açık kimliği ve fotoğrafları ile hedef gösterildi.

MHP Elazığ İl Başkan Yardımcısı ve Tek Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü Bal tarafından “teröristlik” ve “bölücülük” ile itham edilen Batmaz, kendi isminin ve sosyal medya hesabındaki paylaşımları ile fotoğraflarının Manset23 isimli bir haber sitesinde hedef gösterildiğini söyledi.

''HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIM''

Batmaz’ın yaptığı açıklama şöyle, “Şehri karıştırmaya çalıştığım, ‘PKK, HDP ve terör sevici paylaşımlar’ yaptığım, Elazığ’ın huzurunu bozmaya yönelik düzenli olarak kışkırtmalarda bulunduğum yalanları ortaya atıldı. Açık fotoğrafım, ismim, sosyal medya hesaplarımı yayınladılar. Ahmet Toprak’ın sahibi olduğu Hakimiyet gazetesindeki haberde ise bir muhtara mikrofon uzatılarak, olayları provoke ettiğim, hakaret ve küfürlerle ortalığı karıştırdığım yalanı ortaya atıldı. Habere göre ‘sözde’ gazeteci olduğum, sosyal medya hesaplarımdan sıklıkla ‘HDP ve bölücü terör örgütü lehinde paylaşımlar yaptığım’ ortaya çıkmış. Haber için Diyarbakır newrozunu takip ettiğim sırada çektiğim fotoğraflar ise bu haber sitelerinde suçmuş gibi gösterildi. Şahıslar hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacağım.”

DİSK BASIN-İŞ'TEN AÇIKLAMA

Ardıl Batmaz’ın hedef gösterilmesinin ardından DİSK Basın-İş, Twitter hesabından, “Elazığ’da gazeteci Ardıl Batmaz haber yaptı, hedef gösterildi. Batmaz’ın başına gelecek herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu hedef gösterenler ve işlem yapmayanlar olacaktır. Elazığ Valiliği gerekli önlemeleri almalıdır” paylaşımını yaptı.

Etiketler
Elazığ Tehdit