RTÜK’ten çarpıcı iddia: Korumasını daire başkan yardımcısı olarak atadı

RTÜK Üst Kurulu Başkanı Yerlikaya, koruma polisinin kadrosunu İçişleri Bakanlığı’ndan RTÜK’e aldırdı.

RTÜK’ten çarpıcı iddia: Korumasını daire başkan yardımcısı olarak atadı

Hüseyin Şimşek/ BİRGÜN- Koruma polisinin daha sonra daire başkan yardımcısı olarak atandığı iddia edildi.

Liyakat yerine “Eş, dost, akraba” olmanın dikkate aldığı kamudaki atamaların yeni bir örneği Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda yaşandı. Üst Kurul Başkanı İlhan Yerlikaya’nın koruma polisinin de bu atamalardan nasibini aldığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, RTÜK Üst Kurulu Başkanı İlhan Yerlikaya’nın koruma polisi M.E’nin kadrosu önce İçişleri Bakanlığı’ndan RTÜK’e alındı. Koruma polisinin kadrosunun RTÜK’e alınması ile de yetinilmedi. Yerlikaya’nın koruma polisinin, “Yazılı, görsel, işitsel ve internet ortamında çıkan haber, yorum ve eleştirileri izlemek, Üst Kurulu bilgilendirmek, acil müdahale gerektiren haberler hakkında işlem başlatılması için gerekli düzenlemeleri ve takibi yapmak”la yetkili RTÜK’te görevinin ne olacağı merak edilirken M.E, “daire başkan yardımcısı” yapıldı.

Olmayan daireye atandı

Koruma polisliği kadrosundan bir anda daire başkan yardımcılığına getirilen M.E herhangi bir dairede de görevlendirilmedi. Yerlikaya’yı korumayı sürdüren M.E’nin 7 bin TL ile 9 bin TL arasında maaş alacağı da öğrenildi.

RTÜK’ten yanıt yok

Atama ile ilgili görüşlerine başvurulmak istenilen İlhan Yerlikaya’nın Özel Kalem Müdürlüğü, bu konu hakkında açıklama yapmak istemediklerini iletti.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Kadro Polis RTÜK