BİM’den Cumhuriyet’e 'Apple' davası

BİM'in, Apple'ın 'taklit ürün satıyorsunuz' ihtarnamesini haberleştirdiği için Cumhuriyet gazetesi ve muhabirine açtığı dava yarın görülecek.

BİM’den Cumhuriyet’e 'Apple' davası

Evrensel BİM Birleşik Mağazaları A.Ş, Apple'ın “taklit ürün satıyorsunuz” şeklindeki ihtarnamesini haberleştiren Cumhuriyet gazetesi ve muhabiri Alican Uludag hakkında 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Dava İstanbul Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 7 Mayıs 2018 tarihinde Beyoğlu 34. Noterliğine başvurarak BİM Birleşik Mağazalar A.Ş ile şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Toptaş ve diğer yönetim kurulu üyeleri hakkında, Apple markası ile satılan iPhone 6 model cep telefonu ürünlerinin haksız olarak kullanıldığını belirterek ihtarname yolladı. İhtarnamede, ürünlerin satıştan kaldırılması, BİM’in ürünleri nereden ve nasıl temin ettiğinin açıklanması istendi.

Söz konusu ihtarnameyi Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ haberleştirerek yayınladı. Uludağ ayrıca ihtarnameyi sosyal medya hesabından da paylaştı.

Bunun üzerine BİM, Alican Uludağ ve Cumhuriyet gazetesi hakkında, martanın ticari haklarını ve kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla 250 bin TL’lik tazminat davası açtı.

BİM ayrıca verilecek hükmün tirajı en yüksek üç günlük gazetede yayınlanmasını istedi.

Etiketler
Apple BİM Cumhuriyet Gazetesi