İzmir Tabip Odası'ndan Türkiye'de de görülen Omcron varyantına ilişkin açıklama

İzmir Tabip Odası, Türkiye'de de görülen Omicron varyantının hızlı yayıldığını, ancak deltaya göre daha hafif olduğunu belirtti.

İzmir Tabip Odası'ndan Türkiye'de de görülen Omcron varyantına ilişkin açıklama

İzmir Tabip Odası, geçtiğimiz ay Güney Afrika’da ortaya çıkan ve kısa sürede Türkiye'nin de yer aldığı birçok dünya ülkesinde görülen Omicron varyantına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Omicron varyantının klinik seyri, bulaşıcılığı ve bağışıklıktan kaçabilme yeteneği konularındaki bilgilerin kesin bir yargıda bulunmak için kısıtlı olduğunu söyleyen Tabip Odası, ilk izlenimleri aktardı. Tabip Odasının açıklamasında, hızlı bir yayılım gösteren bu varyantın antikorları olan kişilerdeki klinik seyrinin deltaya kıyasla daha hafif olabileceği belirtildi.

DELTAYA GÖRE 6 KARA DAHA FAZLA BULAŞICI

Tabip Odası, yapılan çalışmalar geçirilmiş infeksiyon+aşılama ya da 3'üncü doz uygulamalarıyla elde edilen antikorların omicrona karşı aktivitelerini bir ölçüye kadar koruduklarını belirterek, "Deltaya karşı 6 kata kadar daha bulaşıcı olduğu hesaplanan omicronun toplumdaki yayılımının, antikorlardan kaçma yeteneğiyle kolaylaşabileceği öngörülmektedir. Mevcut gelişmeler Omicron varyantının tetikleyeceği yeni bir dalga ile karşı karşıya olabileceğimizi düşündürürken ülkelerin alacakları önlemler ve işbirliği, yayılımın hızının kesilmesi açısından son derece önem taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.

Etiketler
İzmir Türkiye