Beykoz Belediyesi "Sağlık Otobüsü" Hizmetini Başlattı

Beykoz Belediyesi’nin “Sağlık Otobüsü” hizmet için yollarda

Beykoz Belediyesi "Sağlık Otobüsü" Hizmetini Başlattı

Beykoz Belediyesi, vatandaşlara daha kolay, erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla “Sağlık Otobüsü” ile mahalle mahalle dolaşıyor. “Sağlık Otobüsü”, 25-30 Eylül günleri arasında Dereseki Mahallesi’nde hizmet veriyor.

Beykoz Belediyesi, mobil sağlık hizmetleri sunan bir sağlık otobüsü ile vatandaşların kapısına kadar ücretsiz sağlık hizmeti götürüyor. Sağlık Otobüsü, her hafta bir mahallede Beykozlularla buluşarak sağlık taraması yapıyor. Sağlık Otobüsü ile toplumda yaygın olarak görülen diyabet başta olmak üzere, kan şekeri, D vitamini, B12 vitamini, göz tansiyonu, serum düzeyi gibi önemli ölçümler ve testler gerçekleştiriliyor. 50 yaş üstü erkek hastaların da prostat tahlilleri yapılıyor.

Tahlil ve ölçüm sonuçları vatandaşlara teslim edilerek, gerek görülmesi halinde sağlık kuruluşlarına yönlendirme yapılıyor. Alanında uzman sağlık görevlileri tarafından yapılan testler sayesinde, hastalıkların erken teşhisi ve sağlık bilincinin artırılması öngörülüyor. Hizmet, özellikle yaşlı ve dezavantajlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Beykoz Belediyesi tarafından sunulan 6 ücretsiz sağlık testi hizmeti, ilçe sakinleri tarafından yoğun ilgi gördü ve hizmetten son altı ayda 2 binden fazla vatandaş faydalandı.

Randevu ve kayıt şartı olmadan sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için Sağlık Otobüsü’nün bu haftaki durağı Dereseki Mahalle Muhtarlığı önü olacak.



Kaynak: ANKA