İmamoğlu: Sürecin en önemli karakteri Kılıçdaroğlu'dur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasına geldi.

Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

Tören mangası tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu şeref defterini imzaladı. Ardından İmamoğlu’nun makamına çıkan Kılıçdaroğlu seçim başarısından sonra İmamoğlu’nu tebrik etti.

İmamoğlu da “Mahcup olmayacaksınız” karşılığını verdi.

Karşılıklı hediyelerin verilmesinin ardından İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu kapalı görüşmeye geçti.

İMAMOĞLU: SÜRECİN EN ÖNEMLİ KARAKTERİ KILIÇDAROĞLU'DUR

Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu benim için muazzam bir liderlik ve yol arkadaşlığını yaşadığımızı belirtmek istiyrum. Sürecin en önemli karakteri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kendisine minnet duyuyorum. Ona hem sözüm hem de sorumluluğum var. Görevimi bu sorumlulukla yapacağım." dedi.

KILIÇDAROĞLU: ALACAĞIM DEDİ ALDI

İmamoğlu'ndan sonra konuşan Kılıçdaroğlu ise "İmamoğlu alacağım dedi, aldı. İlk mücadele siyasal mücadeleydi onu kazandık. Bundan sonraki süreç hizmet yarışıdır. Temel sorunları biliyor. İyi bir ekibi olacak. Liyakatli bir ekibi olacak. Partizanlık yapmamak ve liyakatli bir ekiple yola çıkıyor.

Yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey çok güzel olcaksa her şeyin şeffaf olması lazım. Bu çerçeve anlayışı içinde bir sorumluluk üstlendi Ekrem Başkan. İnşallah başarılı olur. Vatandaşın verdiği her kuruşun hesabını verme anlayışını hayata geçireceğiz" dedi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu