Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'nden 'Libya Tezkeresi'ne destek

Gelecek Partisi, Başkanlık Kurulu ve Politika İzleme Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada Libya tezkeresine destek verildiği belirtildi.

Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'nden 'Libya Tezkeresi'ne destek

AKP'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, Başkanlık Kurulu ve Politika İzleme Kurulu, 2020 yılının ilk toplantısını yaptı.

Parti Sözcüsü Selim Temurci, Libya tezkeresine destek verdiklerini söyledi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Meclis'te kabul edilen Libya tezkeresine ilişkin, Türkiye'nin Libya'daki güçleri uzlaştıran hakem rolünü üstlenmesi gerektiğini söyledi ve "Sahada paralı askerlerle savaşan Mehmetçik görmek istemiyoruz" dedi.

Temurci, parti teşkilatlanmasıyla ilgili çalışmaların programlandığı bir toplantı yaptıklarını, teşkilatlanma sürecinin şubat ayına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Asıl gündemimiz yargıdaki derin kriz

Türkiye’de gerçek gündemin adalet ve yargı sisteminde yaşanan derin krizler olduğuna dikkat çeken Temurci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yargının tamamıyla yerle bir edildiğini söyledi.

Gelecek Partisi olarak bugün TBMM’de görüşülen Libya tezkeresine destek verdiklerini dile getiren Temurci, şunları söyledi: “Doğu Akdeniz’in güvenliği açısından önemli görüyoruz. Eğer insani yardım ve askeri amaçlı Türk askeri Libya’ya gidecekse bu konuda sorun yok. Biz, Libya’daki güçleri uzlaştıran, bir araya getiren hakem rolünde bir Türkiye görmek istiyoruz. Sahada paralı askerle savaşan Mehmetçiği görmek istemiyoruz.”

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Libya