AKP'ye 4 siyasi partiden 5 yeni belediye başkanı katılacak

AKP'ye Salı günü yapılacak grup toplantısında 5 belediye başkanı katılacak. Belediye başkanlarının katılımının azar azar devam edeceği belirtildi.

AKP'ye 4 siyasi partiden 5 yeni belediye başkanı katılacak

Meclis Genel Kurulu, 14 Ocak 2020 Salı günü saat 15.00’te toplanacak. Genel Kurul’da uluslararası sözleşmeler görüşülecek.

AKP haftaya Meclis’e iki ayrı teklif sunacak. Ürün güvenliğine ilişkin ve çevre, imar ile alakalı iki ayrı yasa teklifinin hafta başında Meclis’e verilmesi planlanıyor.

AK PARTİ GRUBU’NA KATILIM OLACAK


AK Parti Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Salı günü toplanacak. Salı günü yapılacak grup toplantısında AK Parti’ye bazı belediye başkanları katılacak.

HANGİ PARTİDEN AK PARTİ’YE KATILIM OLACAK?


Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, belediye başkanları süreç içerisinde grup toplantılarında dörderli ya da beşerli gruplar halinde AK Parti’ye geçecek. AK Parti kulislerine göre Salı günü belediyelerin katılım süreci başlayacak. Edinilen bilgiye göre bağımsız, İYİ Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi’nden katılım olacak. CHP’den katılımın da bir sonraki hafta olacağı öğrenildi.

BAHÇELİ GRUP TOPLANTILARINA BAŞLIYOR


MHP lideri Devlet Bahçeli rahatsızlığı nedeniyle ara verdiği grup toplantılarına tekrar başlıyor. Bahçeli, 14 Ocak Salı günü TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşacak.

BAKANLAR NÖBETTE

Meclis’te “nöbetçi bakan” uygulaması 2020 yılında da devam edecek. 14 Ocak Salı günü Sağlık Bakanı, 15 Ocak Çarşamba günü Adalet Bakanı, 16 Ocak Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Meclis’te olacak ve milletvekilleriyle bir araya gelecek.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDE UYGULAMA BİR YIL ERTELENECEK


AK Parti, vatandaşlardan gelen tepki ve şikayetler üzerine Değerli Konut Vergisi’ni yeniden masaya yatırma kararı aldı. AK Parti, Ocak ayı içerisinde söz konusu düzenlemeyi yeniden Meclis gündemine getirecek. Edinilen bilgiye göre; bu yıl uygulama bir yıl ertelenecek ve yeni kriterler getirilecek.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI GELİYOR


AK Parti memuriyete atanacaklar için “güvenlik soruşturması/arşiv araştırması yapılması şartı getirilmesine” yönelik düzenlemeyi son anda teklif metninden çıkartmıştı. Ancak AK Parti önümüzdeki günlerde “güvenlik soruşturmasını” tekrar getirmeyi planlıyor. AK Parti bu konuda muhalefet partileriyle de görüşecek.

ERKEN YAŞTA EVLİLİKLER


AK Parti kulislerinde muhalefetle anlaşılması halinde “tecavüz” nedeniyle ve “zorla” yaptırılan evlilikler dışında kalmak şartıyla “erken yaşta evlilik mağdurlarına” ilişkin düzenlemenin de getirilebileceği konuşuluyor. Bu konuda muhalefet partilerinin de görüşü alınacak. Edinilen bilgiye göre söz konusu düzenleme “gerçek evlilikler” için olacak. Bir kereliğine çıkacak, kalıcı olmayacak. Geçici bir madde olacak.